Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Všímavý policista odhalil krádež traktoru za pět milionů korun

LIBERECKO - Policista ve svém volnu upozornil kolegy na průjezd drahého traktoru obcí Višňová, ukázalo se, že byl kradený. 

     V pátek odpoledne si policista, který právě čerpal  osobní volno, všiml, že se po obci Višňová pohybuje nezvykle moderní typ traktoru. Podezřelé mu bylo také to, kam směřoval. Neváhal proto, a vyrozuměl své kolegy ve službě, kteří řidiče traktoru zkontrolovali. Za jeho volantem seděl 35 letý cizinec s přechodným bydlištěm na Jablonecku, kterému Okresní soud v Liberci zakázal řídit motorová vozidla a tento zákaz je stále v platnosti. To ale nebyl jeho jediný a největší problém. Policisté zjistili, že řídí traktor značky Claas 850 AXION, opatřený německou registrační značkou, který byl téhož dne odcizen v sousedním Sasku. Jeho majitel si ho cení na téměř 190 000 euro, což v přepočtu na naši měnu přesahuje částku 5 000 000 korun.

     V souvislosti s vyšetřováním případu  jsme požádali o spolupráci kolegy ze Svobodného státu Sasko.  Zadržený pětatřicetiletý muž si zatím převzal   usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí. Policisté dále připravují veškeré podklady pro rozšíření tohoto trestního stíhání o další skutek související přímo s krádeží traktoru. Teprve po zadokumentování všech důkazů rozhodnou, zda budou skutek kvalifikovat jako neoprávněné užívání cizí věci,  nebo jako krádež. Za  zločin krádeže s tak vysokou škodou by mu hrozil trest odnětí svobody od pěti do deseti let.

 

por. Bc. Ivana Baláková
2. června 2014

vytisknout  e-mailem