Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vražda ženy z Jindřichohradecka zatím neobjasněna

Jižní Čechy - Pouze jednu letošní vraždu se zatím kriminalistům nepodařilo objasnit. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Jihočeští kriminalisté se i nadále usilovně zabývají případem vraždy jedenatřicetileté ženy z Jindřichohradecka, která se 19. prosince 2008 zúčastnila večírku, ze kterého se domů už nikdy nevrátila. V neděli 1. března 2009 její tělo vydala řeka Nežárka. Výsledek provedené soudní pitvy potvrdil, že mladá žena byla zavražděna. Kriminalistům se do současné doby nepodařilo vraha dopadnout a případ objasnit.
Prováděným šetřením a opakovaným ověřováním skutečností na místě nálezu těla zavražděné ženy (prostor lesního porostu Jemčina v katastru obce Val) i v jeho blízkém okolí se kriminalistům podařilo zjistit výskyt osob, které se v inkriminovanou dobu v okolí místa nálezu zdržovaly. Právě na tuto skutečnost soustředili kriminalisté svoji pozornost. Proto opětovně vyzýváme a prosíme o pomoc osoby, které mají vztah k místu nálezu zavražděné ženy, především rekreanty, majitele chat, rybáře, myslivce apod., aby se ozvali jihočeským kriminalistům buď na linku 158, na telefonní číslo 974 221 101 nebo na e-mailovou adresu: ookskpvkrjck@mvcr.cz a pomohli tak k objasnění násilného trestného činu.
 
Místo nálezu tělaMísto nálezu těla
Pro dokreslení případu nabízím rekapitulaci podložených skutečností, kterými jihočeská policie disponuje a využívá jich při vyšetřování:
19. prosince 2008 – účast mladé ženy na večírku v Paradise Clubu v Jindřichově Hradci;
20. prosince 2008 do 02:00 – pohyb ženy uvnitř zmíněného klubu a v prostoru před ním;
20. prosince 2008 v 02:30 – zaznamenán výskyt ženy v parku na lavičce v Husových sadech v Jindřichově Hradci;
1. března 2009 – řeka Nežárka vydala tělo jedenatřicetileté ženy z Jindřichohradecka. Výsledek provedené soudní pitvy potvrdil, že žena zemřela násilnou smrtí. Policisté žádají o pomoc všechny rybáře, myslivce, turisty, milovníky přírody i majitele chat v prostoru lesního porostu Jemčina v katastru obce Val, kde bylo nalezeno tělo poškozené ženy. V uvedené době nebyl sníh a řeka Nežárka nebyla zamrzlá.
Počátkem měsíce června 2009 vydává prostřednictvím Policie ČR bratr zavražděné ženy následující prohlášení, které je i nadále aktuální:
„Za informaci, která povede k odhalení a následnému odsouzení pachatele vraždy spáchané na mé sestře Soně Illeové, vyplatím částku 100 tisíc korun. Souhlasím s tím, že veškeré informace budou předávány na bezplatnou linku 158.“
 
komisař Jana Hlavínová, pisjc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem