Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vražda v Plzni

PLZEŇ - Podezřelý přišel svůj čin oznámit na služebnu policie. 

     Dnes v devět hodin ráno přijali policisté Obvodního oddělení Plzeň - Bory oznámení o protiprávním jednání, ke kterému mělo dojít ráno v plzeňské ulici Stehlíkova. Oznamovatel (53let) policistům uvedl, že v tamním bytovém domě zastřelil správce domu.
     Dle prvotního šetření na místě činu a prvotních informací se měl 51letý správce dostavit do bytu podezřelého, který jej měl při následném jednání usmrtit střelnou zbraní, přičemž poškozený utrpěl zranění neslučitelná se životem.
     Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy, za který hrozí dle trestního zákoníku trest odnětí svobody v délce trvání až 18 let.
     Podezřelý byl zadržen a nyní jsou prováděny prvotní úkony na místě činu, ohledání, zajišťování stop, výslechy, prověrky a další úkony, které jsou rozhodné pro řádné objasnění všech rozhodných slutečností případu.
     Vzhledem k počátkům vyšetřování nelze další okolnosti případu blíže specifikovat, vše související je předmětem dalšího šetření, stejně jako motiv činu.
     V letošním roce se v Plzeňském kraji jedná o první případ dokonané vraždy.

AKTUALIZACE: Ke spáchání trestného činu měla být použita legálně držená střelná zbraň.

por. Bc. Jana Tomková
13.6.2014

vytisknout  e-mailem