Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Vražda v Novém Bydžově

KRAJ - Jeden obviněný bude stíhán vazebně, druhý na svobodě 

AKTUALIZACE 2.2.2016, 14:45

Soudce Okresního soudu v Hradci Králové akceptoval dnes odpoledne náš podnět na vzetí 30letého muže obviněného z vraždy a uvalil na něho vazbu. Druhý muž obviněný z nadržování bude trestně stíhán na svobodě.

mjr. Mgr. Ivana Ježková

__________________________________________________________________________________________________________________

AKTUALIZACE 1.2.2016, 15:15

V průběhu dnešního odpoledne vyšetřovatel zahájil v souvislosti s včerejší vraždou v Novém Bydžově trestní stíhání dvou mužů polské státní příslušnosti.

Muže ve věku 30 let obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy, za který mu hrozí až 18 leté vězení a jeho 41 letého krajana ze spáchání přečinu nadržování s trestní sazbou až 4 roky trestu odnětí svobody.

Kriminalisté ve věci provedli velké množství  úkonů, které jim pomohly objasnit, k čemu na místě události došlo.

Mezi 26 letou obětí a 30 letým obviněným se v nočních hodinách uvnitř bytu strhla hádka, která vyústila ve fyzické napadení nožem a vážným bodnořezným poraněním mladšího muže. Z bytu obviněný muž těžce zraněného krajana pak vystrkal za dveře a na chodbě domu ho bez pomoci nechal umřít. Do ruky mu ve snaze zakrýt své jednání vložil nůž se 14 cm čepelí.

Druhý obviněný mu pak se stejným úmyslem zakrýt jeho jednání, pomáhal uklidit a v bytě setřít veškeré stopy. Kriminalisté také zjistili, že se snažil ovlivňovat ostatní zadržené, aby nevypovídali v neprospěch útočníka.

Vyšetřovatel v současné době připravuje podnět na vazbu pro oba obviněné.

mjr. Mgr. Ivana Ježková

________________________________________________________________________________________________________________

AKTUALIZACE 1.2.2019, 9:00

Kriminalisté zjistili a ověřili, že mrtvému muži polské státní příslušnosi bylo 26 let a stejně jako jeho sedm zadržených krajanů na Novobydžovsku pracoval.

Zadržení muži jsou ve věku od 21do 53 let. Všichni se podrobili nejenom výslechům, ale i odběru DNA, orientační dechové zkoušce na alkohol i testu na přítomnost drog v těle. Dva ze zadržených mužů byli ještě v odpoledních hodinách pod vlivem alkoholu, jeden s hodnotou 2,63 a druhý 1,6 promile alkoholu v dechu. Test na drogy byl u všech mužů negativní.

Soudní lékař na místě po ohledání těla zkonstatoval, že muž zemřel  na bodnořezná poranění. 

Vyšetřování vraždy nadále intenzivně pokračuje, s největší pravděpodobností budeme ještě v průběhu dnešního dne zprávu aktualizovat. 

mjr. Mgr. Ivana Ježková

_________________________________________________________________________________________________________________ 

Od dnešních dopoledních hodin (31.1.2016) vyšetřují krajští kriminalisté násilnou smrt mladého muže, pravděpodobně polské státní příslušnosti, jehož totožnost stále ověřujeme.

V jednom z Novobydžovských bytových domů byl nalezen bez známek života a přivolaný lékař zkonstatoval, že na jeho smrti měla podíl další osoba nebo osoby.

Kriminalisté tedy zahájili úkony v trestním řízení pro podezření z vraždy a v této souvislosti zadrželi sedm jeho krajanů, kteří patřili k nejbližšímu okruhu mrtvého muže. Všichni jsou v současné době vyslýcháni a policisté předpokládají, že by jim mohli objasnit, k čemu na místě události došlo.

Na místě krajský výjezd zajišťoval v průběhu celého dne nezbytné procesní úkony, zejména ohledání místa činu a zajišťování veškerých stop.

 

mjr. Mgr. Ivana Ježková, 31.1.2015, 20:00

Odkazy do noveho okna

Vražda v Novém Bydžově

31.1.2016 

Detailní náhled

Vražda v Novém Bydžově

31.1.2016 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem