Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vražda v Klánovickém lese – doplnění

Kriminalisté v rámci prošetřování zjistili nové skutečnosti. Navíc anonymní dárce vyhlásil odměnu. 

Přibližně od poloviny června letošního roku prošetřují pražští kriminalisté případ vraždy v Klánovickém lese. Její obětí je třiatřicetiletý muž, kterého tehdy našli náhodní kolemjdoucí. V rámci prošetřování případu provedli pražští policisté v této lokalitě bezpočet pátracích akcí, některé z nich celoplošného charakteru. Ty byly, stran vypátrání pachatele, doposud neúspěšné. Nicméně určitý posun v těchto dnech nastal. S ohledem na skutečnost, že místo činu bylo značně zdevastované požárem, zadali detektivové znalecké posudky, krom jiných z oboru chemie. Tento posudek měl za cíl určit, jaké věci kriminalisté na místě činu skutečně zajistili. Některé z předmětů byly totiž natolik poškozeny, že nebylo možné určit jejich druh, typ, nebo model. Proto nemohli do poslední chvíle, především kriminalističtí technici jednoznačně konstatovat, zda se na místě činu nacházela takzvaná minohledačka, odborně detektor kovů. Na základě výsledků chemické analýzy, které kriminalisté obdrželi v těchto dnech, už můžeme s určitostí tvrdit, že tento předmět mezi zajištěnými věcmi není, byť tomu některé komponenty z místa činu původně nasvědčovaly.
Proto detektivové touto cestou prosí o pomoc širokou veřejnost. Apelují na každého, kdo zaznamenal v posledních čtyřech měsících prodej detektoru kovu, jehož typ je vyobrazen na přiložené fotografii, ať o tom informuje kriminalisty prostřednictvím linky tísňového volání 158. Jedná se totiž o předmět, jehož nalezení může výrazně posunout prošetřování případu. Nutno zmínit, že na fotografii je zachycen originální obal minohledačky, která zmizela z místa události v Klánovickém lese.
Navíc v rámci tohoto případu vyhlásil anonymní dárce finanční odměnu. Ta může dosahovat výše až několika desítek tisíc korun, avšak částku jako takovou nebudeme v tuto chvíli jakkoliv konkretizovat, neboť by to mohlo být výrazně na újmu prošetřování samotnému. Odměna je určena tomu, kdo detektivům poskytne informaci, která je přivede ke konkrétnímu pachateli. Za případnou spolupráci předem děkujeme všem nelhostejným a pozorným občanům.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 21. 10. 2014
Odkazy do noveho okna

obal hledaného detektoru

obal hledaného detektoru 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem