Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vražda dvou lidí

Vypadalo to jako nešťastná náhoda, ale byla to vražda. Vražda dvou lidí. 

Požár přístřešku v lesním porostu kousek od ulice K Barrandovu v Praze 5 zalarmoval policisty a hasiče ve středu 2. března 2022 okolo 4 hodiny ráno. Po uhašení ohně byla v požářišti nalezena dvě ohořelá lidská těla. Na první pohled vše vypadalo jako nešťastná náhoda, kdy si lidé v noci topili otevřeným ohněm, začalo hořet a oni se již z přístřešku nestačili dostat pryč.

Případ začali vyšetřovat kriminalisté druhého oddělení druhého policejního obvodu, kterým tyto případy spadají do kompetence ve spolupráci s kolegy z oddělení vražd. Na místě proběhlo standardní ohledání místa požáru a ani policejní pes na vyhledávání akcelerantů hoření nic zvláštního neobjevil. Vše tedy vypadalo na nešťastnou náhodu.

Kriminalisté v rámci prověřování případu začali zjišťovat z okruhu přátel a známých detaily ze života obětí a tady došlo k zásadnímu zlomu. U výslechu se jim totiž nezdála výpověď bývalého přítele poškozené. Z jeho výslechu totiž vyplynuly určité zásadní rozpory, o kterých obvodní kriminalisté vyrozuměli kolegy z oddělení vražd, a společně pak začali zjišťovat další skutečnosti svědčící o podezření na násilný trestný čin. Následně nashromáždili dostatek indicií k tomu, aby mohli konstatovat, že mají podezření na dvojnásobnou vraždy.

Když nastal vhodný okamžik, tak se rozhodli, že podezřelého muže vyslechnou znovu a budou ho konfrontovat s rozpory v jeho výpovědi a dalšími důkazy, které zjistili. Při tomto výslechu se muž přiznal a uvedl, že příbytek skutečně zapálil. Důvodem byly partnerské neshody s bývalou přítelkyní, která v chatě přespávala s jiným mužem.

Osmačtyřicetiletý muž je nyní stíhaný pro trestný čin vražda, kdy mu hrozí až výjimečný trest jelikož čin spáchal na dvou osobách.

mjr. Jan Daněk - 25. 10. 2022

vytisknout  e-mailem