Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vražda dívky na Chomutovsku

ÚSTECKÝ KRAJ - AKTUALIZACE 16. 9. 2014. 

Krajští policisté na závažném případu nadále intenzivně pracují. Průběh vyšetřování potrvá ještě několik měsíců.

Policie hledá další případné svědky
V souvislosti s vyšetřováním případu žádáme případné svědky, kteří se v úterý dne 9. září 2014 v době od 12:00 hodin do 20:00 hodin pohybovali po silnici nebo v jejím okolí nad obcí Ciboušov u Klášterce nad Ohří a zaznamenali zde pohyb osob, případně i pohyb poškozené nezletilé dívky, aby kontaktovali Policii ČR prostřednictvím linky 158.

Žádost je směřována na další případné svědky, kteří s policisty zatím nebyli v kontaktu. Tato výzva je standardním krokem v rámci vyšetřování případu.

Děkujeme za spolupráci.

por. Alena Bartošová
16. září 2014

_______________________________________________________________________________________

AKTUALIZACE: 12. září 2014 v 11:55 hodin

Dnes dopoledne byl ze zvlášť závažných zločinů znásilnění a vraždy obviněn 25letý muž z Chomutova. Jedná se o osobu blízkou rodině nezletilé dívky. Zároveň byl podán podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. Kriminalisté zjistili, že muž měl děvče nejprve oslovit a potom vylákat na odlehlé místo nedaleko obce Ciboušov. Tam byla poškozená později nalezena bez známek života. Více informací k motivu a způsobu spáchání činu nebudeme s ohledem na věk poškozené zveřejňovat.

 

Na případu intenzivně pracoval tým desítek policistů. Krajští kriminalisté ve spolupráci s policisty chomutovského územního odboru během šetření prověřili desítky různých poznatků, vyslýchali osoby nejen z okolí poškozené a v průběhu toho zajišťovali důkazní materiál. Tím se jim podařilo získat dostatek důkazů k zadržení a následnému obvinění 25letého muže. Tomu v případě odsouzení hrozí až výjimečný trest.

 

Vyšetřování samozřejmě probíhá i nadále. V současné době je rodina v péči policejních psychologů.

 

Zároveň děkujeme všem, kteří se zapojili do rozsáhlé pátrací akce po nezletilé dívce.

 

por. Alena Bartošová
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
 

________________________________________________________________________________

AKTUALIZACE: 12. září 2014 v 9:40 hodin
V souvislosti s případem nadále probíhají úkony trestního řízení ve vztahu k zadržené osobě. O průběhu vyšetřování budeme průběžně informovat formou aktualizací tiskové zprávy.

por. Alena Bartošová
12. září  2014

__________________________________________________________________________________

 

AKTUALIZACE: 11. září 2014 ve 20:45 hodin 
Policisté zadrželi osobu, která je důvdně podezřelá z tohoto zvlášť závažného zločinu. Více informací s ohledem na probíhající úkony v tuto chvíli poskytovat nebudeme.
Další informace poskytneme v průběhu zítřejšího dne.

por. Alena Bartošová

___________________________________________________________________________________

Krajští kriminalisté nadále intenzivně pracují na objasnění násilné smrti nezletilé dívky z Klášterce nad Ohří. Její tělo bylo nalezeno dne 10. září 2014 před 15. hodinou nedaleko obce Ciboušov na Chomutovsku. Případ policie šetří jako zvlášť závažný zločin vraždy.

V současné době policisté pokračují v úkonech trestního řízení; zajišťují důkazní materiál, vyslýchají osoby a prověřují různé poznatky, které by mohly vést ke zjištění pachatele. Dnes dopoledne proběhla soudní pitva, která potvrdila násilné úmrtí způsobené jinou osobou. S ohledem na probíhající vyšetřování nebudeme zatím sdělovat bližší informace.

 

Policie reaguje na situaci a z důvodu znepokojení občanů o bezpečnost dětí jsme ve spolupráci se strážníky městských policií přijali odpovídající opatření a v blízkosti škol posilujeme výkon služby.

 

por. Alena Bartošová
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
11. září 2014

vytisknout  e-mailem