Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vrávorající chodec skončil v cele

MOST - Policistům vyhrožoval a plival na ně; Vydával se za držitele karty; Z balkónu zmizelo prádlo. 

Policisté v Hamru sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinů nebezpečného vyhrožování a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu 36letému muži z Litvínova. Ten byl přistižen o víkendu dopoledne na silnici v Hamru, kde se pohyboval vrávoravou chůzí a ohrožoval nejen sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu. Muži v uniformách mu doporučili jinou méně nebezpečnou cestu. Chodec se však začal domáhat odvozu domů, což policisté odmítli. To se mu zjevně nelíbilo, měl začít na policisty pokřikovat, nadávat jim a následně se rozeběhl a udeřil do zadního skla služebního vozu. Skončil na policii v Litvínově, kde předvedl pěknou škálu „slušného chování“, kdy pokračoval v nadávkách směrem k policistům a urážel je, plival kolem sebe. Muž byl převezen do policejní cely, při převozu opětovně na policisty plival, byl agresivní a jednomu z policistů vyhrožoval zabitím. Ani v Mostě se nechoval jako beránek a s policisty nespolupracoval. Na druhý den byl muž ze zajištění propuštěn. Proč takto vyváděl, policistům neuvedl, prý si nic nepamatuje. Muž odmítl dechovou zkoušku na alkohol. 

Dávky brala neoprávněně
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu podvodu 30letou ženu z Mostu. Ta měla v místě bydliště neoprávněně pobírat dávku pomoci v hmotné nouzi a to příspěvek na živobytí v období 13 měsíců. Žena byla při podání žádosti poučena o tom, že je povinna oznámit orgánu pomoci v hmotné nouzi změny ve skutečnostech rozhodných pro trvání nároku na dávku, její výši nebo výplatu. To však neučinila a zamlčela výplatu dávek v cizině. Státu tak způsobila škodu ve výši 41 tisíc korun.

Platil cizí kartou a vydával se za jejího držitele, policisty neošálil
Kamaráda měl připravit o platební kartu a průkazku MHD 24letý muž z Bíliny. Ten byl minulý týden v Meziboří na návštěvě u kamaráda a v nestřeženém okamžiku mu měl z volně odložené peněženky odcizit kartu a průkazku. Následně s cizí kartou v Litvínově zakoupil krabičky cigaret za 445 korun a poté se pokusil znovu koupit kuřivo, což se mu však již díky blokaci karty nepodařilo. Na místo přijela policie a muž se vydával za držitele platební karty. Policisty neošálil, ti záhy jeho pravou totožnost odhalili. Kartu i průkazku hlídka zajistila, muž přišel i o zakoupené krabičky s cigaretami. Policisté mu sdělili podezření ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Mladíka připravil o mobil a peníze, roztrhl mu ret
Ze zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu výtržnictví čelí obvinění 42letý muž z Litvínova. Ten měl v březnu v Litvínově na nádraží na zastávce autobusu časně ráno napadnout  26letého muže, po kterém požadoval vydání mobilu, když ho měl udeřit do tváře. Poškozený ze strachu telefon muži vydal. Poté, co se násilník zmocnil mobilu, udeřil mladého muže znovu do obličeje a způsobil mu zranění. Následně chtěl po něm peníze, kdy mu poškozený vydal dvě stě korun. Výtečník mu slíbil, že mu mobil vrátí, aby si přišel mobil vykoupit na náměstí, ale sám tam nedorazil. Kriminalisté odcizený mobil zajistili. Litvínovan je stíhán na svobodě.

Lapka z balkónu odnesl oblečení
Nepříjemné zjištění čekalo jednu ženu z Mostu. Na  balkón v přízemí si zavěsila vyprané prádlo. Ráno však zjistila, že věci někdo sundal místo ní. Neznámý zloděj vnikl na balkón v panelovém domě na sídlišti Pod Šibeníkem, kde si poradil se sítí a ze šňůr odcizil značková trička, svetry a další věci, vše v hodnotě 4 000 korun. Případem krádeže a porušování domovní svobody se nyní zabývají mostečtí policisté.

Vandal poškodil dvě auta
Neznámý poberta se činil na parkovišti sídliště Zahradní v Mostě. Zřejmě během nočních hodin nezjištěným způsobem poškodil dvě zaparkovaná vozidla. U škodovky a auta značky Volvo rozbil zadní okna. Poškození motoristé vyčíslili škodu na celkovou částku dvacet tisíc korun. Případ poškození cizí  věci vyšetřují policisté obvodního oddělení Most Zahradní.

Most 18. dubna 2019
Nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem