Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vrátil se na místo činu, zadrželi ho kriminalisté

Frýdecko-Místecko - mladík byl obviněn z loupeže 

Třinečtí kriminalisté krátce po činu zadrželi 20letého mladíka, kterého následně obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. K tomu došlo v prvním srpnovém týdnu.

Obviněný muž nad ránem vstoupil do sklepních prostor jednoho z bytových domů v Třinci, kde v té době na matraci spal poškozený. Toho měl bezdůvodně fyzicky napadnout a následně se s ním přetahovat o peněženku. Tu měl nakonec poškozenému vytrhnout a z místa utéci i s jeho mobilním telefonem.

Poškozený věc vzápětí oznámil na policii. Mezitím se měl dnes již obviněný vrátit do sklepa. Když zjistil, že tam muž už není, vzal si matraci a s tou se přesunul do vedlejších sklepních prostor. Tam ho zanedlouho zadrželi kriminalisté. K jeho dopadení dopomohla jejich rychlá operativní práce. Muži se spolu vzájemně neznali.

Mladík s kriminalisty spolupracoval, vydal jim i odcizené věci kromě hotovosti 200 Kč, která se nacházela v peněžence. Tu měl před svým zadržením utratit za pivo, cigarety a kulečník. Také vzhledem k tomu, že obviněný je v současné době prověřovaný i pro další násilnou trestnou činnost, byl podán podnět k návrhu na vzetí do vazby, který soudce akceptoval. Muži tak hrozí v případě odsouzení až desetiletý pobyt za mřížemi.

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
17. srpna 2023

vytisknout  e-mailem