Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vozidlo bez řidiče se rozjelo. Zasáhli dopravní policisté

Novojičínsko - automobil zastavili vlastními silami. 

Možné dopravní nehodě zabránili policisté z dopravního inspektorátu Nový Jičín v minulém týdnu v obci Rybí na Novojičínsku. Automobil, který se sám rozjel, zastavili vlastními silami.

V rámci služby, kdy kolegové vykonávali dohled nad silničním provozem na stanovišti v obci Rybí, přijela k nedalekému domu mladá řidička s vozidlem Volkswagen Golf, které zde zaparkovala. Následně automobil opustila, aniž by jej řádně zajistila proti pohybu. Vzhledem k tomu, že parkovací místo bylo v mírném kopci, netrvalo dlouho a auto se samovolně rozjelo dolů směrem k hlavní silnici.

Policisté jeho pohyb bez řidiče zaregistrovali a pohotově zareagovali. Ihned běželi směrem k vozidlu, které vlastními silami zastavili, aby nemohlo vjet až na komunikaci, kde v té době projížděly další automobily. Jeden z kolegů poté vyhledal zjevně rozrušenou řidičku, která si vozidlo opětovně zaparkovala a tentokrát i dostatečně zajistila. Přestupek, kterého se dopustila, s ní strážci zákona vyřešili na místě domluvou.

Ještě tentýž večer žena zaslala policistům e-mail s poděkováním za pomoc, profesionální přístup a ochotu. Každého takového poděkování si velice vážíme a je pro nás pozitivní motivací pro další službu.

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
16. dubna 2024

vytisknout  e-mailem