Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Votičtí policisté řeší sérii vloupání do stodol, garáží a chlévů ve Včelákově Lhotě

BENEŠOVSKO – Dosud neznámý pachatel si odsud odnesl zejména pracovní nářadí, ale také z evidence vyřazený motocykl nebo starší vzduchovku. Celkově způsobil škodu za bezmála 60 tisíc korun. 

K sérii celkem čtyř případů krádeží vloupáním do stodol, garáží a chlévů v osadě Včelákova Lhota v obci Sedlec-Prčice došlo v nočních či brzkých ranních hodinách z neděle 24. na pondělí 25. února letošního roku. Na svědomí je má pravděpodobně jeden a tentýž pachatel. Ten dosud nezjištěným způsobem překonal zabezpečení u jednotlivých vstupních vrat a dveří objektů, do kterých se postupně vloupal. Zajímal se především o pracovní nářadí, takže odsud zmizela například elektrická vrtačka, sekera s plastovou rukojetí, okružní pila, pásová bruska anebo palice na štípání špalků. Bez povšimnutí ale nenechal ani starší vzduchovku nebo z evidence vyřazený veterán motocyklu tovární značky Simson. Majitelům tak vznikla škoda v celkové výši bezmála 60 tisíc korun. Tímto jednáním naplnil pachatel skutkovou podstatu trestných činů Krádež a Porušování domovní svobody, takže by v případě odsouzení mohl strávit za mřížemi 6 měsíců až 3 roky.

Policisté obvodního oddělení Votice nyní po neznámém pachateli nebo pachatelích a také odcizených věcech intenzivně pátrají. V této souvislosti by přivítali jakékoliv poznatky, které by mohly vést k objasnění této série případů. Případné informace přijmou v pracovní době na telefonu: 974 871 760, anebo je lze sdělit operátorům na lince tísňového volání 158.

por. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
28. února 2019

vytisknout  e-mailem