Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Kriminalistický ústav

Policie České republiky – Kriminalistický ústav

Volejbalistky získaly ocenění Sportovec roku

V Top Hotelu Praha se 5. října 2016 uskutečnilo slavnostní vyhlášení ankety Sportovec roku Ministerstva vnitra 2016, v rámci které jsou rovněž oceňováni nejlepší sportovci z řad Policie ČR a Hasičského záchranného sboru ČR.  

V kategorii Nejlepší policejní tým uspělo reprezentační družstvo volejbalistek. Policistky obsadily třetí místo na 3. policejním mistrovství Evropy ve volejbale žen, které se konalo ve dnech 18. – 25. května 2016 v ruské Kazani. Ocenění za dosažený úspěch a vzornou reprezentaci Policie ČR jim předali náměstek ministra vnitra Jiří Zmatlík, ředitel Centra sportu Jiří Beran a náměstek policejního prezidenta pro ekonomiku Petr Petřík. „Ocenění nám udělalo velkou radost. Vnímáme jej jako formu poděkování za dosažené výsledky a současně je pro nás určitým závazkem, abychom i do budoucna dosahovali srovnatelných výsledků,“ uvedl trenér české policejní volejbalové reprezentace Stanislav Mitáč.

 

Sportovec roku 05

Volejbalový tým slavil hned dvojí úspěch, neboť v kategorii Nejlepší policejní individuální výkon uspěla kapitánka družstva Martina Kubánková. Pro Martinu je ocenění tak trochu symbolické, neboť letos končí svoji aktivní kariéru v policejní reprezentaci, během které s týmem získala jednu zlatou a dvě bronzové medaile na evropských šampionátech. V květnu byla v Kazani, jako první sportovkyně, uvedena do Síně slávy Evropské policejní sportovní unie (USPE). „Letošní rok se opravdu vydařil. Z ocenění mám velkou radost, je pro mne pomyslnou „třešničkou na dortu“, krásnou tečkou za ukončením mé kariéry,“ přiznala s dojetím Martina Kubánková, která Policii ČR reprezentovala dlouhých osm let.

 

Mimořádná cena
V průběhu slavnostního večera bylo uděleno také Mimořádné ocenění za dlouhodobý přínos policejnímu sportu Zdeňku Němečkovi. Policista Němeček dosahuje vynikajících výsledků na střeleckých soutěžích, podílí se na organizaci policejních střeleckých soutěží a v neposlední řadě na přípravě policejního reprezentačního družstva střelců.

Slavnostního vyhlášení se zúčastnila řada významných hostů, nechyběl ani viceprezident Unie tělovýchovných organizací Policie ČR, sportovního svaz policistů a hasičů PaedDr. Josef Haupt. „Policejním sportovním klubům se snažíme vytvářet ty nejlepší podmínky pro jejich aktivity, proto máme z každého dosaženého úspěchu našich reprezentačních družstev velkou radost,“ zmínil Josef Haupt.

Kompletní výsledky ankety Sportovec Ministerstva vnitra roku 2016 najdete v tiskové zprávě Ministerstva vnitra ČR:
http://www.mvcr.cz/clanek/pri-vyhlaseni-sportovce-ministerstva-vnitra-roku-2016-predstavilo-centrum-sportu-mv-novou-znacku-olymp.aspx

(Foto: Ministerstvo vnitra ČR, UNITOP ČR)

 

kpt. Mgr. Petra Srnková
Výkonný výbor UNITOP ČR
10. října 2016

Odkazy do noveho okna

Sportovec roku 01

Sportovec roku 01 

Detailní náhled

Sportovec roku 02

Sportovec roku 02 

Detailní náhled

Sportovec roku 03

Sportovec roku 03 

Detailní náhled

Sportovec roku 04

Sportovec roku 04  

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem