Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - Volby v Libereckém kraji

KRAJ – V souvislosti s konáním voleb policisté v Libereckém kraji dohlíželi na jejich klidný průběh a v souvislosti s nimi přijali pouze jedno oznámení. 

Aktualizace ze dne 26. 9. 2022

Notebook, který jsme o víkendu zajistili ve volební místnosti jednoho z okrsků na Českolipsku, bude zkoumat znalec z oboru výpočetní techniky. Jeho stanovisko si vyžádali českolipští kriminalisté a tento posudek má odpovědět na otázku, zda zajištěný notebook na místě plnil nějakou konkrétně zadanou funkci.  Pokud se ukáže, že ano, tak nás bude zajímat, kdo ji zadal. Na tento odborný znalecký posudek budeme čekat řádově týdny.

por. Bc. Ivana Baláková, tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

 Policisté v Libereckém kraji včera i dnes dohlíželi na klidný průběh voleb do zastupitelstev obcí, přičemž se samozřejmě mimo jiného zaměřili na kontroly dodržování veřejného pořádku. V rámci celého opatření v Libereckém kraji bylo v průběhu voleb přijato pouze jedno oznámení, které s nimi souviselo.

Jednalo se o nestandartní umístění notebooku v jedné volební místnosti na Českolipsku. Vzhledem ke skutečnosti, že kriminalisté nemohli na místě vyloučit tu skutečnost, že tímto notebookem mohl být nahráván prostor za volební plentou, notebook zajistili pro účely trestního řízení. Českolipští kriminalisté, kteří celý případ intenzivně šetří, již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření průběhu voleb. Tímto prověřovaným případem nebyl průběh voleb v samotném okrsku narušen.


24. 9. 2022
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem