Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Voda připravila Praze o život dva muže

Pražští policisté v neděli vyjížděli hned ke dvěma případům utonutí 

Krátce po 11.hodině přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení o tonoucím muži ve Vltavě poblíž železničního mostu na Smíchově.
Dle výpovědi svědků se jednalo o muže středního věku, který se chvíli držel na hladině a volal o pomoc, ale posléze zmizel pod hladinou a už se nevynořil. Přihlížejícím ani přivolaným policistům a hasičům se již nepodařilo tonoucího zachránit. Policisté poříčního oddílu policie spolu s hasiči propátrávali nejen řeku, ale i přilehlé břehy. Až po více jak dvou hodinách se hasičům podařilo tělo muže zachytit a vytáhnout na břeh.
 
Vzhledem k okolnostem případu na místo dorazila výjezdová skupina kriminalistů. Detektivové i přivolaný lékař na místě zjišťovali veškeré okolnosti nešťastné události a pátrali po totožnosti utonulého. Dle nalezených dokladů bylo zjištěno, že se jedná o 31letého muže z Prahy 5. Lékař podle prvotních informací konstatoval, že muž zemřel s největší pravděpodobností bez cizího zavinění. Další podrobnosti k případu přinese následující vyšetřování i výsledky nařízené pitvy.
 
Jen o pár minut později vyjížděli policisté do pražských Křeslic prověřit oznámení o utonutí 49letého muže v bazénu na zahradě RD.
Přivolaný lékař konstatoval smrt utonutím bez zjevného cizího zavinění, kdy s největší pravděpodobností sehrál svou roli alkohol. Okolnosti neštěstí policie nadále prověřuje.
 
mjr. Bc. Andrea Zoulová – 7.července 2013

vytisknout  e-mailem