Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vnuk okradl babičku o statisíce

KRÁLOVÉHRADECKO - Ke krádeži použil náhradní klíč 

Včera 24.9.2015 obvinil hradecký vyšetřovatel 19letého mladíka z trestného činu krádež a  porušování domovní svobody, za což mu v případě prokázání viny hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.
Mladík několikrát během letních prázdnin "navštívil" svoji babičku. Samozřejmě si vyhlédl dobu, kdy nebyla doma. K otevření dveří použil náhradní klíč, který si babička pro případ zabouchnutí dveří schovala do volně přístupného botníku na chodbě bytového domu. Postupně si z bytu odnesl šperky, alkohol, cigarety i hotovost v celkové výši přesahující 250 tisíc korun.
Babička při oznámení krádeže policistům sdělila, že má důvodné podezření na vnuka, protože už s ním měla v minulosti špatné zkušenosti. A také z toho důvodu, že zámek ani vchodové dveře nebyly poničeny a že jí nebyla v bytě způsobena žádná škoda ani nepořádek.
Mladík svou vinu policistům nezapíral a k činu se posléze přiznal. Do protokolu uvedl, že má finanční problémy a ukradené věci použil pro svoji potřebu, nebo je rozprodal kamarádům či prodal do zastavárny.
Mladík je vyšetřován na svobodě.

Policisté radí, aby lidé náhradní klíče neschovávali na volně přístupných místech, aby je spíše v případě nutnosti přenechali pouze důvěryhodným příbuzným či sousedům.

por. Iva Kormošová
25.9.2015, 14.30

 

 

vytisknout  e-mailem