Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vnikla na pozemek a odcizila psa

LIBEREC - Celkem ve třech případech vstoupila 34letá žena neoprávněně na cizí pozemek v Liberci na Františkově, kdy při poslední návštěvě odcizila majitelce pozemku psa. 

O svého čtyřnohého miláčka amerického stafordšírského teriéra přišla v pondělí 16. října 2017 majitelka na pozemku v Liberci 10 na Františkově, v ulici Tovární. Bez jejího svolení vnikla na oplocený pozemek u domu a následně i do samotného domu 34letá žena z Liberce. Ve  chvíli, kdy nezvaná žena otevírala jedny z dveří v přízemí domu, byla vyrušena nájemníkem domu. Z domu si sice nic neodnesla, avšak o to podivněji se zachovala na zahradě domu, odkud odcizila bez obav, že by mohla dojít k fyzické újmě, psa rasy amerického stafordšírského teriéra. Hodnota odcizeného psa byla 9 tisíc korun. Psa následně odvedla do bydliště své matky.

Na uvedeném pozemku však nebyla poprvé. Již v měsíci srpnu vstoupila na pozemek bez svolení majitelky, kde nějakou dobu setrvala, přestože ji majitelka domu opakovaně upozornila na to, že si zde její přítomnost nepřeje. Tato situace se ještě opakovala ve dvou případech i v měsíci září.

Při poslední návštěvě ženu zadrželi policisté, přičemž žena byla pod vlivem alkoholu. Dechová zkouška na alkohol ukázala naměřenou hodnotu téměř 1 promile. Žena tak skončila v policejní cele. 

Policisté z obvodního oddělení Liberec - Vápenka sdělili v těchto dnech 34leté ženě ve zkrácném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu "krádeže" a "porušování domovní svobody", za které jí nyní hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. Policisté zároveň podali soudu návrh na vzetí ženy do vazby, kdy soudce tento návrh neakceptoval, a žena byla po provedených úkonech propuštěna na svobodu. 
 

19.10.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem