Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vnikl do dvou domů, v obou případech byl majiteli vyrušen

BENEŠOVSKO - Muž byl krátce po činu zadržen 

Benešovští kriminalisté zahájili minulý týden trestní stíhání pětadvacetiletého muže ze Slovenska, jako obviněného ze spáchání zločinu krádež částečně ve stádiu dokonaném, částečně ve stádiu pokusu a z přečinu porušování domovní svobody.
Svého protiprávního jednání se měl muž dopustit 10. března v dopoledních hodinách, nejdříve krátce po 9 hodině ranní přelezl plot u rodinného domu, do kterého následně vniknul. Majitelka domu byla v té době na zahradě a když se do domu vrátila všimla si, že v jedné místnosti nejsou uzavřené dveře, když do místnosti vešla uviděla tam neznámého muže, který v ruce drží malou šperkovnici. Když ho okřikla, že zavolá policii, muž z místa utekl. Něco podobného se odehrálo asi o hodinu později, kdy měl muž podobným způsobem vniknout do jiného domu, kde se taktéž nacházela jeho majitelka. Ta uslyšela nějaké zvuky a vydala se podívat, co se v domě děje. Na schodech spatřila neznámého muže, který jí nebyl schopný odpovědět co v místě dělá a po výzvě, že žena zavolá policii z místa utekl.
Podle popisu osoby byl muž polcisity zanedlouho dopaden a zadržen. Jistě mu přitíží i fakt, že se svého jednání dopouštěl v době, kdy je na celém území České republiky vyhlášen nouzový stav. V případě odsouzení, může pachateli hrozit tresst odnětí svobody od 2 do 8 let.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
16. března 2021

vytisknout  e-mailem