Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupání objasněno

TEPLICKO - Policisté dopadli muže, který vykradl byt; Nečekané rozuzlení... 

Vloupání objasněno

     Prosetičtí policisté dopadli zloděje, který se minulý týden vloupal do bytu v Teplicích. Pětadvacetiletý muž, který už stál v minulosti jednou před soudem, se oknem v suterénu vloupal do bytu, ze kterého si odnesl počítačovou sestavu, notebook, holicí strojek, příbory, jídlo a další věci v celkové hodnotě téměř osm tisíc korun. Ukradený notebook už policisté zajistili, po dalších věcech pátrají, muž si včera převzal sdělení podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za které mu v případě odsouzení hrozí až tříleté vězení.

Nečekané rozuzlení

     Nečekané rozuzlení má vyšetřování případu, který se týkal štěňat, která byla v polovině září nalezena v Krupce. Na strážníky městské policie se tehdy obrátil muž, který oznámil, že poblíž ulice Višňový sad našel tašku, ve které bylo šest štěňat. Strážníci pejsky umístili do útulku a policisté začali prověřovat, kdo tašku na místo k ukládání bioodpadu pohodil.

     Výsledek prověřování byl nečekaný, policisté vyhodnocením důkazního materiálu zjistili, že tašku s pejsky do lesa donesl právě muž, který zavolal strážníky. U výslechu uvedl, že se jeho fence nečekaně narodila štěňata a on vzhledem k tíživé finanční situaci neměl na jejich očkování a další péči, na umístění do útulku, ani na žrádlo. Protože nechtěl přes měsíc staré pejsky zabít, rozhodl se vyřešit situaci právě tímto způsobem. S ohledem, že zvířata na místě nenechal bez pomoci a sám přivolal strážníky, nebylo v jeho jednání shledáno naplnění skutkové podstaty trestného činu ani přestupku a případ byl založen ad acta.

Projel se otcovým autem a má problém

     Policisté sdělili podezření z přečinu neoprávněného užívání cizí věci 30letému muži, který vzal svému otci auto. Bez jeho vědomí a souhlasu vzal z bytu rodičů v Krupce klíče od jejich vozidla, se kterým odjel pryč, poškozený mezitím podal trestní oznámení. I když se syn i s autem později do Krupky vrátil, je podezřelý ze spáchání protiprávního jednání. Soudu a případnému trestu se vyhne, pokud jeho otec v průběhu trestního řízení vezme zpět souhlas s jeho trestním stíháním.

17. 10. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem