Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupání objasněno

TEPLICKO - Policisté chytili zloděje, který vykradl tělocvičnu; Nákup za pár korun; Okradl přítelkyni. 

Vloupání objasněno

     Bílinští policisté objasnili případ vloupání do tělocvičny školy, ze které pachatel odnesl boxerské vybavení za více jak devět tisíc korun. Podezřelým je v minulosti 15krát trestaný recidivista, který koncem února vnikl do tělocvičny, ze které si odnesl činky, ochranné helmy, rukavice a boxovací pytle.  Čtyřicetiletý muž se u výslechu k vloupání přiznal, následně si převzal podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který by ho mohl soudce v případě uznání viny poslat až na tři roky zpátky do vězení.

Nákup za pár korun

     Z přečinu krádeže spáchaného formou spolupachatelství byly obviněny tři ženy a jeden muž. Tři z nich přišli před Vánoci do teplického supermarketu, kde jejich teprve 19letá příbuzná pracovala jako pokladní. Do nákupního vozíku si babička zaměstnankyně naskládala věci za více jak čtyři tisíce korun, vnučka jí ale namarkovala jen pár věcí za čtyři stovky, zbytek nákupu měla „zadarmo“. Stejně postupovala i v případě sestřenice a jejího manžela, kteří měli ve vozíku věci za necelých 4300 korun, žena jim namarkovala jen zboží za osm set korun.  

     Po vyhodnocení všech důkazů bylo jednání povedené čtveřice kvalifikováno jako přečin, za který by mohli jít v případě uznání viny až na dva roky do vězení.

Okradl přítelkyni

     Až tři roky za mřížemi by mohl strávit 22letý muž, který okradl svou přítelkyni. Poškozenou navštívil v bytě její kamarádky, kde se pohádali, když pak z bytu odcházel, odcizil jí tablet. Žena vyčíslila škodu na 1500 korun, vzhledem k tomu, že byl podezřelý v uplynulých třech letech pravomocně odsouzen za majetkovou trestnou činnost, bylo jeho jednání kvalifikováno jako přečin krádeže.

14. března 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem