Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vloupání do zámku Orlík objasněno

Jihočeští kriminalisté zadrželi v pondělí tři muže v souvislosti s dubnovým vloupáním do zámku Orlík. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Orlík vloupání II.jpg
Jihočeští kriminalisté připravili všem obdivovatelům a milovníkům nejkrásnějšího jihočeského zámku Orlík vánoční dárek. V pondělí zadrželi v souvislosti s dubnovým vloupáním do zámku Orlík, po několikaměsíční usilovné práci, trojlístek mužů z Příbramska. Kriminalisté, společně s profesionály ze zásahové jednotky jihočeského policejního ředitelství, muže zadrželi a provedli také domovní prohlídky. Zadržení jsou v těchto chvílích v policejních celách a vyšetřovatelé proti dvěma z nich zahájili trestní stíhání pro podezření z trestného činu krádeže vloupáním. Během vyšetřování celého případu se podle odborných posudků způsobená škoda vyšplhala na částku 7 000 000 korun.

 

 

Orlík vloupání.jpg
Kriminalisté dosud nalezli a zajistili zlomky lupu, kterého se pachatelé při vloupání zmocnili. Na stopu pachatelů s bohatou trestní minulostí, přivedly vyšetřovatele především stopy zajištěné na místě činu a usilovná týmová práce kriminalistů krajského ředitelství a jejich píseckých kolegů. Na obviněné muže podají kriminalisté podnět k návrhu na vzetí do vazby. V případě odsouzení hrozí pachatelům trest ve výši deseti let odnětí svobody.

mjr. Mgr. Jiří Matzner, pisjc@mvcr.cz

21. prosince 2010 

vytisknout  e-mailem