Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vloupání do zahradního domku- DODATEK

MLADOBOLESLAVSKO- Zloděj byl dopaden, děkujeme veřejnosti za spolupráci. 

Mladoboleslavští kriminalisté sdělili včerejšího dne, tedy 11. října 2018, obvinění z přečinů Krádež, Porušování domovní svobody a Poškození cizí věci pětadvacetiletému muži z Mladé Boleslavi.

Po muži jsme pátrali a zveřejnili i jeho fotografie při páchání trestné činnosti ze dne  24. září 2018, kdy se vloupal do zahradního domku v katastru obce Podlázky, kde vypáčil okno domku a následně odcizil průmyslovou kameu, zabezpečovací zařízení, notebook a akumulátorovou vrtačku, čímž způsobil majiteli škodu téměř 5 tisíc korun.

Obviněný muž se dopouštěl ve spolupachatelství i další majetkové trestné činnosti, kdy se od poloviny srpna tohoto roku do doby zadržení dne 10. října 2018, opakovaně vloupával do různých objektů na území města Mladá Boleslav. Při krádežích se zaměřoval  na kanceláře, bankovní pobočky nebo sklady prodejen, odkud si odnášel většinou finanční hotovost, stravenky, elektroniku, malé trezory a mnoho dalších věcí.

Majitelům způsobil značnou škodu na poškození a odcizení v celkové výši téměř 160 tisíc korun. Obviněný se uvedeného jednání dopustil přesto, že byl v minulosti odsouzen mimo jiné i za majetkovou trestnou činnost. Na muže byla uvalena vazba a v případě prokázání viny mu hrozí pětiletý trest odnětí svobody.

por. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
12. října 2018

vytisknout  e-mailem