Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vloupání do vozidla

Pátráme po dvou zlodějích, kteří v podzemních garážích odcizili z auta lyžařské vybavení. 

Pražští policisté z místního oddělení Prosek se zabývají případem vloupání do vozidla v podzemních garážích v Praze 9. Podezřelí se nejprve dosud nezjištěným způsobem dostali dovnitř bytového domu a poté do podzemních garáží, kde ze zavazadlového prostoru, uzamčeného zaparkovaného vozidla, odcizili lyžařské vybavení za několik desítek tisíc korun. Kriminalisté šetřením tohoto skutku zajistili kamerové záznamy, na kterých je vidět celá krádež včetně podezřelých.

Pokud je poznáváte, nebo víte, kde by se mohli zdržovat, ozvěte se prosím na linku 158.

Celým případem se policisté zabývají pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a poškození cizí věci, za což v případě dopadení a odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Stále řidičům připomínáme, že auto není trezor. Proto připomínáme preventivní rady. V první řadě nenechávat nic ve vozidle. I pro pár drobných mincí, které jsou uložené v přihrádce středového panelu, celá řada pachatelů neváhá rozbít okno či vypáčit zámek, čímž samozřejmě majiteli vozu způsobí daleko větší škodu na poškození než na odcizení věcí z interiéru automobilu. Zavazadlový prostor při parkování raději vždy vyprázdnit, a pokud je to možné, tak krycí roletu nechávat otevřenou, aby bylo vidět, že se zde nenacházejí žádné cennosti. 

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 13. 7. 2023

vytisknout  e-mailem