Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vloupání do vozidla

Český Krumlov – Věci ponechané ve vozidle přilákaly zloděje. 

O pravdivosti hesla „Auto není trezor“ se přesvědčila osmadvacetiletá žena z Českobudějovicka. Ve vozidle tovární značky Peugeot Partner ponechala dámskou kabelku, v níž byl parfém, svazek klíčů a osobní věci, dále pak deku, pánskou bundu, dámské boty a dva podsedáky. Řidička auto odstavila dne 9. června 2048 v době od 18:45 hodin do 20:30 hodin na parkovišti u zimního stadionu v Českém Krumlově. Dosud neznámý pachatel v uvedené době rozbil přední pravé trojúhelníkové okno vozidla, vnikl do vnitřních prostor a uvedené věci odcizil. Zloděj tak podle vyjádření majitelky způsobil škodu za téměř 13 tisíc korun. Po pachateli i odcizených věcech pátrají českokrumlovští policisté.

Při předcházení krádeží věcí z vozidel je třeba dodržovat několik zásad:

  • Neponechávat ve vozidlech rezervní klíče ani doklady.
  • Neponechávat na viditelných místech (sedadla, odkládací plochy vozu), ale ani v zavazadlovém prostoru cenné věci, jako jsou peněženky, kabelky, aktovky, elektronika a podobně.
  • Před odchodem od vozidla zkontrolovat uzavření všech oken, zavazadlového prostoru a uzamčení dveří. Pokud je vozidlo vybaveno elektronickým bezpečnostním systémem, je důležité zkontrolovat jeho funkčnost.
  • V žádném případě neponechávat klíčky v zapalování ani při krátkodobém vzdálení se od vozidla.
  •  Při uklízení nákupu do zavazadlového prostoru nikdy neodkládat své osobní věci na přední sedadlo odemčeného vozidla. Vždy si je ponechat u sebe, i když je to nepohodlné.

Pokud se občan setká s podezřelým chováním osob u zaparkovaných vozidel, neměl by být netečný a měl by okamžitě kontaktovat policii na lince tísňového volání 158.

por. Bc. Lenka Pokorná    ck.pis@pcr.cz 

11. června 2018

vytisknout  e-mailem