Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vloupání do vozidla

Ze zaparkovaného vozidla, které mělo stažené okýnko, odcizil během chvíle zloděj batoh s osobními věcmi. 

Od začátku prázdnin se policisté z místního oddělení Libeň zabývají případem krádeže ze zaparkovaného vozidla v Konšelské ulici v Praze 8. Majitel zapomněl zavřít zadní okýnko u svého vozidla a toho využila procházející trojice. Jeden z mužů na nic nečekal a ihned z vozidla odcizil batoh, ve které měl poškozený osobní věci. 

Kriminalisté šetřením tohoto skutku zajistili kamerové záznamy, na kterých je vidět celá krádež. V souvislosti  stímto případem pátráme po podezřelém a jeho dvoučlenném doprovodu. Pokud je poznáváte, nebo víte, kde by se mohli zdržovat, ozvěte se prosím na linku 158.

Celým případem se policisté zabývají pro podezření ze spáchání krádež, za což v případě dopadení a odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Stále řidičům připomínáme, že auto není trezor. Proto připomínáme preventivní rady. V první řadě nenechávat nic ve vozidle. I pro pár drobných mincí, které jsou uložené v přihrádce středového panelu, celá řada pachatelů neváhá rozbít okno či vypáčit zámek, čímž samozřejmě majiteli vozu způsobí daleko větší škodu na poškození než na odcizení věcí z interiéru automobilu. Zavazadlový prostor při parkování raději vždy vyprázdnit. A nenechávejte ve svým vozidle otevřené okýnka.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 24. 7. 2023

vytisknout  e-mailem