Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vloupání do vozidla

Muž, kterého policisté zadrželi pro podezření z vloupání do vozidla, se na území metropole pohyboval neoprávněně. 

Ve středu 25. července 2018 chvíli před jednadvacátou hodinou kontaktoval tísňovou linku pozorný cyklista, který si v Divadelní ulici v Praze 1 všiml osoby, jež právě rozbila zadní okno zaparkovaného osobního vozu a vzala z něj batoh. Měl to být muž, vysoké postavy, který měl nakrátko střižené vlasy. Byl oblečen do krátkých kalhot a červené mikiny. Oznamovatel upřesnil, že odešel k Vltavě směrem ke Karlovým lázním.

Operátor za pomoci městského kamerového systému následně zjistil, že muž nasedl u Národního divadla do černého Taxi a odjel neznámo kam. Když policisté vozidlo po několika minutách dostihli a zastavili, podezřelého v něm již nenalezli. Taxikář jim sdělil, že neznámého odvezl do Jeseniovy ulice, kde vystoupil a zamířil k vrchu Parukářka.

Policejní hlídka tak pátrání směrovala právě do těchto míst a začala prohledávat okolí, kde kolem dvaadvacáté hodiny podezřelého odpovídajícího popisu nalezla a ihned zadržela.

Kontrolou totožnosti policisté navíc zjistili, že pobývá v metropoli neoprávněně, neboť má vysloven zákaz pobytu na území hlavního města Prahy až do roku 2024.

Osmačtyřicetiletý muž tak bude v následujících dnech řešen ve zkráceném přípravném řízení pro podezření z několika trestných činů, a to krádež, poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Pokud bude odsouzen, hrozí mu až dvouletý pobyt za mřížemi.

Škodu, kterou svým jednáním způsobil, přesáhla deset tisíc korun.

por. Mgr. Jan Rybanský – 27. července 2018

vytisknout  e-mailem