Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vloupání do vozidla - aktualizace

Policisté pátrají po totožnosti dvojice mužů v souvislosti s vloupáním do vozidla a odcizením rentgenu a dalšího zdravotnického materiálu. Poznáte je? 

Policisté z místního oddělení Vinohrady pracují na objasnění případu, který se stal v neděli 11. června ve Varšavské ulici v Praze 2. V průběhu rána a dopoledne tam dosud neznámý pachatel, nebo pachatelé poškodili zámek předních dveří zaparkované Hondy a vnikli dovnitř. Z útrob vozu si pak odnesli především zdravotnický materiál v celkové částce přesahující sedm set tisíc korun. Jednalo se o přenosný rentgen značky Mex, zářič značky Poscom, podkovářské vybavení a také léky používající se k léčení zvířat nebo opiáty a chemikálie k jejich eutanázii.

Policisté zajistili a vyhodnotili kamerové záznamy, na nichž je vidět dvojice mužů, které bychom v souvislosti s případem rádi vyslechli. Oba měli z místa události odjet červenou nebo cihlovou Škodou Fabia III.

Pokud muže poznáváte nebo víte, kde se nachází, kontaktujte prosím linku 158. Děkujeme.

por. Mgr. Jan Rybanský – 14. červen 2023

Aktualizace: Prověřováním celého případu policisté z místního oddělení Vinohrady zajistili a vyhodnotili velké množství kamerových záznamů, které je přivedly na stopu podezřelé dvojice. Její zadržení pak proběhlo pět dní po krádeži na různých místech metropole. Jednoho z podezřelých zadrželi kriminalisté druhého policejního obvodu ve spolupráci z PMJ přímo při silniční kontrole. V jeho vozidle byly nalezeny věci, u kterých budeme zjišťovat zdali nepocházejí z trestné činnosti. Kontrolovaný muž nezapíral, k vloupání do vozidla ve Varšavské ulici se přiznal a dobrovolně všechny odcizené věci v hodnotě sedmi set tisíc korun včetně léčiv, chemikálií a rentgenu kriminalistům vydal.

Dvojice je stíhána na svobodě a bude řešena ve zkráceném přípravném řízení pro trestný čin krádež, za což jim v případě odsouzení hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

https://youtu.be/DqqYCyPlXts

por. Mgr. Jan Rybanský  - 21. červen 2023

vytisknout  e-mailem