Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vloupání do vozidel mají na svědomí dva muži a jedna žena

NYMBURSKO - Kriminalisté je v minulém týdnu obvinili. 

Nymburským kriminalistům se v úzké spolupráci s kolegy z Obvodního oddělení Poděbrady podařilo objasnit 13 případů krádeží vloupáním do osobních vozidel v Nymburce a Poděbradech, a to ve velmi krátkém čase.

Skupinka tří osob, dvou mužů a jedné ženy, má mít na svědomí 13 případů vloupání, které spáchali buď samostatně nebo ve formě spolupachatelství.

Vše začalo 23. února 2024 u Hlavního nádraží v Nymburce, kde teprve 18letý mladý muž násilím vniknul do zaparkovaného vozidla Škoda a z vozidla odcizil drobnější věci. O několik dní později si už na pomoc vzal 22letou ženu a 32letého muže, se ketrými se vloupal také do osobního vozidla Škoda, tentokrát v Poděbradech. 

Tímto způsobem se všem třech, dnes již obviněným osobám, podařilo vykrást 13 osobních vozidel značky Škoda a odcizit věci, které jim přišly pod ruku. Ve většině případů se jednalo o drobnější věci, například sluneční brýle, elektronické cigarety, kolečkové brusle, ale mnohdy i hodnotnější věci jako palubní kamery, mobilní telefon, peněženku s doklady i platebními kartami nebo oblečení, které si jejich majitelé v autech zanechali. Majitelům vozidel na poškození a odcizených věcech způsobili škodu v řádech tisíců korun.

Policistům se podařilo případ velmi rychle objasnit a v uplynulém týdnu i obvinit oba muže a ženu z pokračujícího přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za uvedené činy všem hrozí až 2letý trest odnětí svobody.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
19. března 2024

vytisknout  e-mailem