Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Vloupání do vozidel kriminalisté objasnili

PELHŘIMOVSKO: Podezřelého muže kriminalisté zadrželi druhý den 

Skvělou práci odvedli pelhřimovští kriminalisté. Výsledkem jejich intenzivní práce je dopadení muže, který má na svědomí devět případů vloupání do vozidel. Během dvou hodin se jeho cílem stalo hned osm vozidel. Svoji pozornost zaměřil na automobily značky Škoda. Kriminalisté muže zadrželi následující den a zajistili také věci pocházející z trestné činnosti. Šestatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání trestného činu.

K osmi případům vloupání došlo mezi jednou a třetí hodinou ráno v pondělí 11. února v Pelhřimově. Pachatelovým terčem se stala vozidla Škoda Felicia a Favorit. Na ulici Táborská vnikl do dvou zaparkovaných automobilů, ze kterých mimo jiné odcizil části autorádia, sněhové řetězy a nářadí. Dále pokračoval na ulici Osvobození, kde se vloupal do tří vozidel, a do dalších tří vozidel se postupně vloupal na ulicích Pražská, Na Hradišti a Pod Náspem. Z vyloupených aut odnesl vše, co mělo nějakou hodnotu a co by mohl zpeněžit. Zejména se jednalo o rádia, kamery do aut, telefony, nářadí, flash disky, oblečení a také rybářské vybavení. Celkem si odnesl věci v hodnotě kolem čtyřiceti tisíc korun.

Policisté na místech činů provedli ohledání, šetření, zajistili stopy a vše zadokumentovali. Po pachateli začali intenzivně pátrat a jejich práce přinesla výsledky velmi brzy. Vše nasvědčovalo tomu, že vloupání má na svědomí jedna osoba a dále zde byla spojitost s případem vloupání do vozidla, ke kterému došlo vloni v září na ulici Třída Legií v Pelhřimově. Pachatel se zde vloupal do osobního automobilu Škoda Felicia, odkud odcizil mobilní telefony a oblečení.

Na základě shromážděných informací a důkazů se pelhřimovským kriminalistům podařilo následující den, v úterý 12. února, v ranních hodinách zadržet podezřelého muže na Pelhřimovsku.

Zahájili jsme trestní stíhání šestatřicetiletého muže, který byl obviněn ze spáchání přečinu krádeže,“ uvedl npor. Mgr. Bc. Luboš Jakoubek, vedoucí oddělení obecné kriminality. Většinu odcizených věcí policisté zajistili.

Obviněný muž byl již v minulosti za majetkovou trestnou činnost soudně trestán. Naposledy mu byl na začátku roku 2017 uložený podmíněný trest.

„Za trestnou činnost, ze které je muž obviněn, lze uložit trest odnětí svobody až na dva roky,“ dodal Luboš Jakoubek.

Případ policisté nadále vyšetřují.

por. Mgr. Stanislava Miláčková, komisař
14. února 2019

vytisknout  e-mailem