Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vloupání do vozidel

Písek – Do několika vozidel v obcích na Písecku se vloupali zloději. 

Policisté upozorňují širokou veřejnost na majetkovou trestnou činnost – vloupání do vozidel. Majitelé bohužel často nedodržují základní pravidlo bezpečného chování a zanechávají v automobilech cenné věci, pachatelé jim pak působí nemalé škody. Chraňte si svůj majetek a buďte opatrní, ostražití a všímavý.
V posledních dnech došlo k dalším vloupáním do vozidel v obcích na Písecku. V noci z úterý na středu škodil zloděj v obci Boudy, kde ze Škody Octavie odcizil, po rozbití okénka, tašku a osobními doklady a další písemnosti. V Rakovicích pak na parkovišti před hotelem stejným způsobem vnikl zloděj do automobilu Hyunday, ze kterého nic neodcizil.
 
Ve středu večer se stalo cílem zloděje dodávkové vozidlo VW Transporter v obci Krsice. Po překonání dveří pachatel odcizil dvě rozbrusky i oděvy.
Všechny tři případy řeší čimeličtí policisté a spolupracují s kriminalisty.
 
Zvíkovští policisté vyjížděli včera po dvaadvacáté hodině do obce Podolí, i zde se vloupal zloděj do vozidla. Do nákladního automobilu Peugeot Boxer se pachatel dostal po překonání zámku dveří a odcizil batoh s dámskou peněženkou, osobními doklady, platební kartou i finanční hotovostí.
 
Policisté žádají řidiče a majitele vozidel, nenechávejte v automobilech nic, co by mohlo zloděje zaujmout. Pokud si všimnete jakéhokoli podezřelého chování osob v blízkosti vozidel, oznamte prosím tyto informace neprodleně policistům na lince 158. Děkujeme za pomoc.
 
por. Mgr. Kamila Ingrišová, pispisek@mvcr.cz
21. října 2010

vytisknout  e-mailem