Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vloupání do vozidel

Písek – Během víkendu vyjížděli policisté k několika případům vloupání do vozidel. (Hlasová schránka 974 235 116) 

Sobědraž, Kučeř, Hrejkovice, Kožlí u Orlíka, Nevězice, Lety a Písek, to jsou lokality, kde během víkendu kradli a škodili pachatelé vloupání do vozidel.
V poslední době zaznamenáváme nárůst této trestné činnosti na celém okresu Písek. Policisté i kriminalisté se případům s nasazením věnují, je však třeba upozornit, že potřebujeme i Vaši pomoc!
Fráze, že auto není trezor, je všeobecně známá, ve většině případů vloupání do vozidel však k automobilům nalákali zloděje samotní majitelé. Navigace ponechaná na čelním skle, autorádia v panelu, viditelně odložené tašky a kabelky, věci v zavazadlovém prostoru bez zatažené krycí rolety i svršky na sedadlech, nářadí a technika řemeslníků, to jsou bohužel „lákadla“ pro zloděje.
Musíme si také uvědomit, že zlodějům stačí k vloupání do vozidel často velmi krátká doba, proto je třeba cenné věci odnášet z vozidla vždy, když se od něj vzdalujete.
Buďte také všímaví k dění okolo vás, pokud budete svědky jakéhokoli podezřelého chování, oznamte tyto poznatky policistům.
 
por. Mgr. Kamila Ingrišová, pispisek@mvcr.cz
30. srpna 2010

vytisknout  e-mailem