Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupání do vozidel

Pachatel se "vyřádil" ve Volduchách 

K případu vloupání do tří za sebou zaparkovaných osobních vozidel v obci Volduchy byli rokycanští policisté přivoláni ve středu 19. ledna  před desátou hodinou dopoledne. Dle prvotně zjištěných informací zde pachatel "úřadoval"  během 25 minut, v době, kdy  motoristé odešli z vozidel na jednání.  K dispozici však pachateli ponechali na sedadlech odložená zavazadla. Ve voze  značky ŠKODA Fabia to byla pracovní kožená taška, ve druhém voze téže značky pak kabelka a v automobilu ŠKODA Octavia  taška na notebook. Cesta ke kořisti byla velice snadná. Zloděj rozbil  okénka dveří a pro tašky si do interiéru vozidel dosáhl. Poškozeným zmizely nejenom tašky, ale i jejich obsah. Zejména peněženky s financemi, tankovací kartou na pohonné hmoty, s platební kartou, dále pak USB paměti a kožený plánovací kalendář. Předmětem šetření je i prázdná pneumatika na dalším  zde stojícím voze značky VOLKSWAGEN, kterou mohl pachatel  poškodit, ale zatím není vyloučena ani možnost poškození při jízdě do obce. Celkové škody, které byly poškozenými sečteny překročily 32 tisíc korun.
Událost je nyní šetřena policisty pořádkové služby z obvodního oddělení Rokycany pro podezření ze spáchání přečinů krádeže, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
Muži zákona v souvislosti s popsaným případem opětovně na veřejnost apelují : "AUTO NENÍ TREZOR", proto neodkládejte věci na viditelná místa v interiéru vozu. Pro pachatele jsou tyto předměty snadnou kořistí a velkým lákadlem.

nprap. Jana Tomková
20.1.2011

vytisknout  e-mailem