Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vloupání do vozidel

Při vloupání do vozidel si odnesl i sledovací zařízení, díky němuž ho policisté nalezli a zadrželi. 

Během pondělního večera se do několika zaparkovaných vozidel v Ohradní ulici v Praze 4 vloupal v tu dobu ještě neznámý pachatel. Ten během chvíle postupně rozbil boční okénka u dvou zaparkovaných vozidel a odnesl si z nich věci za bezmála deset tisíc korun. Kromě oblečení v podobě několika bot a mikiny si vzal i satelitní navigace a další elektroniku. Mezi ní bylo i sledovací zařízení, které slouží k nalezení vozidla v případě odcizení. S celým lupem pak zmizel v nočních ulicích metropole.

Druhý den 12. května v ranních hodinách pak majitelé napadených vozidel oznámili vloupání na linku 158. Jeden z nich navíc uvedl, že sledovací zařízení, které mu bylo také odcizeno, je stále funkční a sdělil i přibližnou polohu  zařízení. Do ulice v Praze 2 tak okamžitě vyrazili policisté druhého policejního obvodu. Na základě místní znalosti vytipovali objekt, kde by se lup mohl nacházet. Nemýlili se. Na jedné z jeho chodeb nalezli nejen celý lup, ale i na zemi spícího muže v odcizené mikině.

Třiapadesátiletý muž byl následně zadržen a předveden na policejní služebnu pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a poškození cizí věci. Pokud bude za tyto skutky odsouzen, hrozí mu několikaletý trest odnětí svobody.

Celková škoda, a to jak na odcizených věcech, tak poškozením vozidel, přesáhla třiadvacet tisíc korun.

por. Mgr. Jan Rybanský – 13. květen 2020   

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem