Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vloupání do vozidel

Policisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po pachatelích krádeží z vozidel, zachycených na kamerových záznamech. 

Od listopadu loňského roku pátrají žižkovští policisté po neznámé dvojici mužů, která mezi půl sedmou a půl devátou v podvečer rozbila v Roháčově ulici sklo pátých dveří vozidla Škoda Superb, odkud pak odcizila gumový nafukovací záchranný člun se signalizací v hodnotě 50 tisíc korun a z místa utekla. Policisté ze Žižkova navíc od 31. března pracují i na krádeži navigačního satelitního systému v hodnotě 75 tisíc korun ze zaparkované octavie v Příběnické ulici. Prchající dvojici mužů pak zachytil kamerový systém v ulici.
 
Případ vloupání do vozidla Škoda Octavia z pondělí 17. března řeší i policisté z Horních Počernic. Kolem půl deváté ráno zaparkoval majitel své vozidlo před provozovnou s rychlým občerstvením na Novopacké ulici a odešel do prodejny. Mezitím však přijela na parkoviště dvojice mužů v šedé Škodě Octavii, opatřenou odcizenými registračními značkami. Spolujezdec z vozu odešel na nákup občerstvení a druhý čekal ve vozidle. Společně se pak vloupali do zaparkované octavie, odkud odcizili tašku na notebook, navigaci, fotoaparát, diář a luxusní pero v celkové hodnotě téměř třináct tisíc korun.
 
Vloupáním do octavie se zabývají i kriminalisté specializující se na automobilovou problematiku, kteří od 19. března pracují na objasnění případu krádeží věcí z vozidla v podzemních garážích na Havlíčkově náměstí. Kolem půl páté ráno rozbila doposud neznámá dvojice mužů okno pátých dveří a ze zavazadlového prostoru odcizila příruční koženou tašku a osm bílých luxusních košil a polokošil v hodnotě asi 15 tisíc korun, celkově tak dvojice způsobila škodu asi 27 tisíc korun. Při prošetřování tohoto případu policisté navíc zjistili, že dvojice už se v těchto podzemních garážích o krádež věcí z vozidla Audi A6 pokusila v sobotu 15. března, nicméně z auta muži nic neodcizili.
 
Ke všem těmto případům mají policisté k dispozici kamerové záznamy zachycující pohyb podezřelých osob a společně s kriminalisty se proto obrací na veřejnost o pomoc při pátrání po jejich totožnosti, pohybu nebo pobytu. Jakékoli informace přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158 nebo kterékoli služebně.
 
Pražští policisté evidují od 1. ledna letošního roku celkem 2884 případů vloupání do vozidel, z toho se jim podařilo objasnit prozatím 177 skutků. Za stejné období (tj. od 1. ledna do 31. března) loňského roku policisté evidovali 3126 případů a během této krátké doby objasnili 79 trestných činů.
 
Podrobné statistické přehledy kriminality za různá časová období pak naleznete zde:
http://www.policie.cz/statistiky-kriminalita.aspx
 
Odkaz na informativní článek preventistů z pražského krajského ředitelství k případům krádeží věcí z vozidel naleznete zde:   
http://www.policie.cz/clanek/prevence-kradezi-veci-z-vozidel.aspx
 
por. Bc. Jana Rösslerová 24. 4. 2014     
Odkazy do noveho okna

Hledaná dvojice odchází z podzemních garáží

Hledaná dvojice odchází z podzemních gar... 

Detailní náhled

Hledaná dvojice odchází z podzemních garáží

Hledaná dvojice odchází z podzemních gar... 

Detailní náhled

Hledaný muž - vloupání do podzemních garáží

Hledaný muž - vloupání do podzemních gar... 

Detailní náhled

Hledaný muž - vloupání vozidla v podzemních garážích

Hledaný muž - vloupání vozidla v podzemn... 

Detailní náhled

Hledaný spolujezdec

Hledaný spolujezdec 

Detailní náhled

Hledaný spolujezdec - vloupání do octavie před fast foodem

Hledaný spolujezdec - vloupání do octavi... 

Detailní náhled

Hledaný spolujezdec (vloupání do octavie)

Hledaný spolujezdec (vloupání do octavie... 

Detailní náhled

Muž odchází s odcizeným člunem

Muž odchází s odcizeným člunem 

Detailní náhled

Odcizený člun

Odcizený člun 

Detailní náhled

Rozbité okno vozidla (odcizený člun)

Rozbité okno vozidla (odcizený člun) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem