Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vloupání do rodinných domů

Pražští kriminalisté pracují na objasnění případu dvou vloupání do rodinných domů. Dosud neznámý zloděj svým jednáním způsobil škodu za téměř 4 miliony korun. Pomůžete nám prosím s pátráním? 

Kriminalisté z Prahy III se od konce roku zabývají případy vloupání do rodinných domů v pražské Březiněvsi. Modus operandi byl v obou případech stejný. Podezřelý se dostal dosud nezjištěným způsobem do domu a odcizil z něj finanční hotovost, stravenky, šperky a platební karty. Způsobena škoda se vyšplhala na téměř čtyři miliony korun. Policisté šetřením zajistili kamerové záznamy, na kterých je vidět muž, krátce po činu, který se pohybuje v prostorách metra Palmovka. Ještě předtím prováděl v prodejnách vestibulu bezkontaktní platby s odcizenými platebními kartami.

Pokud muže na záběrech poznáváte, nebo víte, kde by se mohl zdržovat, ozvěte se prosím na linku 158.

Celý případ kriminalisté v současné době prověřují pro podezření ze spáchání trestných činů krádež, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a porušování domovní svobody. V případě dopadení a odsouzení hrozí pachateli až osmiletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 27. 2. 2023

vytisknout  e-mailem