Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vloupání do rekreačního domu v Záboří nad Labem

KUTNOHORSKO - Škoda na odcizených věcech je téměř 140 tisíc korun 

Když šestapadesátiletá žena přijela do svého domu, který využívá spíše jako rekreační objekt, čekalo jí opravdu nemilé překvapení. Hned u vstupu do svého domu v Záboří nad Labem totiž zjistila, že vstupní branka je vylomená. Poté co vešla do domu dále zjistila, že i zde jsou vylámané některé zámky, všechny dveře a skříně jsou pootvírané a veškeré věci jsou vyházené ven na podlaze.

Žena celou událost nahlásila policistům Obvodního oddělení Kutná Hora dne 15. října 2021 a policisté se celou událostí začali ihned zabývat. Žena policistům dále uvedla, že v domě byla naposledy 30. července 2021, nelze tedy přesněji určit, kdy k vloupání došlo. 

V domě zatím neznámý pachatel odcizil především obrazy různého stáří, kterých bylo dvacet, dále rodinné fotografie, hodiny a nějaké nářadí. Celková škoda na odcizených věcech a na poškození zámků a dveří se vyšplhala na 150 tisíc korun.

Kutnohorští policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádež, kterou zatím neznámý pachatel spáchal vloupáním. V případě dopadení mu pak hrozí trest odnětí svobody až na 2 roky.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
25. října 2021

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem