Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vloupání do rekreačních objektů na Mšensku objasněna

MĚLNICKO - Má na svědomí devět skutků. 

Velmi dobrou prací policistů Obvodního oddělení Mšeno, díky jejich osobní a místní znalosti, se podařilo objasnit sérii vloupání do rekreačních objektů.

Šestatřicetiletý muž žijící na Mšensku se od ledna letošního roku do poloviny května 2018 vloupal celkem do devíti objektů. Jednalo se převážně o rekreační chaty nebo domy, které jejich majitelé užívají k rekreaci. Vnikl vždy na pozemek a páčidlem, které si obstaral přímo na místě, vypáčil zámky u stodol, garáží, ale i samotných domů. Poté co vnikl dovnitř, sebral většinou elektrické nářadí, ale také sekyry, zahradnické nůžky, prodlužovací kabely, alkohol, jídlo.

Celkově způsobil odcizením věcí majitelům nemovitostí škodu více než 100 000,- Kč. Poškozením vznikla další škoda řádově několik desítek tisíc korun.

Při vloupání do posledního z objektů, v kterém usnul, ho zadržela policejní hlídka z Obvodního oddělení Mšeno.

Policisté zadrženého převezli na jejich služebnu. Po provedení všech potřebných úkonů mu policejní komisař sdělil obvinění ze spáchání hned několika trestných činů, přečinu krádež, porušování domovní svobody, poškození cizí věci. Na podnět komisaře podal státní zástupce návrh na vzetí obviněného do vazby, kterému soudce okresního soudu v Mělníku vyhověl. Obviněný putoval rovnou do vazební věznice. Za mřížemi může skončit na jeden až pět let.

Muž byl již v minulosti za obdobnou majetkovou trestnou činnost odsouzen.

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
31.5.2018

vytisknout  e-mailem