Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupání do rekreačních chalup

Pachatelé způsobili poškozeným škodu 25 000 korun 

Do jedné ze zahradních chatek v zahrádkářské kolonii Tachov - východ vnikl v době od 3.11. do 9.12.2009 za použití násilí neznámý pachatel.  Z chatky  následně odcizil motorové benzínové ponorné čerpadlo, rádio, plastový kufr s ručním nářadím, sekeru s dřevěným topůrkem a plastovou tonfu. Poškozený vyčíslil škodu na 10 000 korun. Po neznámém pachateli, který je podezřelý ze spáchání trestných činů krádež a porušování domovní svobody,  pátrají policisté z místního obvodního oddělení.

Policisté OOP Konstantinovy Lázně šetří vloupání do dvou rekreačních chalup v obci Hanov,  k němuž došlo v době od 27.10. do 9.12.2009.

Do první rekreační chalupy se neznámý pachatel se vloupal po vypáčení hlavních vchodových dvoukřídlových dveří. Z kuchyně pak  odcizil starožitné miskové váhy, 12 kusů srnčího paroží a pákové nůžky na stříhání větví. Následně prohledal ložnici, ze které odcizil léky. Dále prohledal garáž, odkud si odnesl  zelenou vojenskou tašku, ve  které byla uložena elektrická pila zn. Black Decker se dvěma náhradními řetězy a dvěma pilníky. Dále  odcizil navíjecí buben s 60m kabelem a stolní dvoukotoučovou brusku.

U druhé rekreační chalupy  vypáčil petlici dveří od garáže,  následně vnikl dovnitř a  odcizil kalové čerpadlo, vodní čerpadlo, 2 sady gola klíčů, ruční zahradnické nůžky a desetikilovou a dvoukilovou propanbutanovou láhev.

Poškození vyčíslili škody téměř na 15 000 korun. 

nprap. Vladislava Čejková

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem