Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vloupání do platebního terminálu u benzínové čerpací stanice

BENEŠOVSKO - První den přišel podezřelý sám, druhý den si vzal pravděpodobně posilu. 

Policisté Obvodního oddělení Votice šetří dva případy poškození a vloupání platebního terminálu v Heřmaničkách na Benešovsku.

K prvnímu případu došlo 8. ledna 2023 v době mezi 01:37 - 01:45 hodin v prostorách benzínové čerpací stanice v Heřmaničkách. Kamery zachytily neznámého pachatele při tom, jak se násilím pokouší dostat do platebního terminálu a z něj odcizit finanční hotovost, to se mu ale nepodařilo. Na kamerových záznamech je vidět postava muže, s šátkem na obličeji, kdy tento muž poškodil terminál v oblasti zámku dveří, vypáčil je a poškodil akceptor bankovek. Finance se mu odcizit nepodařilo. Způsobil však škodu ve výši 100 tisíc korun.

S tím, že se mu nepodařilo bankovky odcizit, se asi pachatel nemohl smířit, proto se druhý den vydal na stejné místo s posilou.

Hned druhý den, tedy 9. ledna 2023 je na kamerách vidět pravděpodobně ten samý muž s dalším mužem, a to v době mezi 03:25 - 03:28. I tentokrát vypáčil plechové dveře samoobslužného platebního terminálu a dostal se dovnitř. Tentokrát odcizil akceptor bankovek, finanční hotovost se mu ale ani tentokrát odcizit nepodařilo. 

Celková škoda na poškození samoobslužného bankomatu se vyšplhala na 135 tisíc korun.

Policisté v obou případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a poškození cizí věci, za což pachateli hrozí až 2letý trest odnětí svobody.

Poznáváte muže na kamerových záznamech? Pokud ano, nebo pokud máte jakékoliv informace, které by policistům mohly pomoci, ozvěte se prosím na linku 158 nebo přímo votickým kolegům na tel. číslo 974 871 760 nebo 735 785 560.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
31. ledna 2023

vytisknout  e-mailem