Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Vloupání do Penguin boxu

PARDUBICE – Některé zásilky se pravděpodobně k majitelům již nedostanou. 

Víte, co je to Penguin box? Ne? Jedná se o exteriérovou výdejnu i sběrné místo zásilek, které je k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Můžete si zde vyzvednout např. balíček z eshopu. Jednotlivé schránky lze otevřít jedině po zadání jednorázového kódu.

V Pardubicích jsou umístěny mimo jiné v ul. Bělehradská a Havlíčkova. Z těchto míst včera mezi třiadvacátou hodinou a půlnocí na linku 158 volal rozvozce, který tam chtěl uložit zásilky. Oznámil vloupání, jelikož si všiml několika zřejmě násilně otevřených schránek.

Policisté na místě celou věc zaevidovali. Celková způsobená škoda zatím nebyla vyčíslena, jelikož musíme prověřit, zda v poškozených schránkách byly zásilky nebo byly schránky prázdné.

Pokud jste si v nočních hodinách všimli něčeho, co by policistům pomohlo k dopadení pachatele, obraťte se přímo na Obvodní oddělení Pardubice 1 na čísle 974 566 651, případně na linku 158.

Policisté ve věci zahájili úkoly trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Neznámému pachateli v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až 8 let.

5. března 2021
por. Mgr. Dita Holečková
tisková mluvčí policie Pardubického kraje

Odkazy do noveho okna

foto PČR - ul. Havlíčkova

foto PČR - ul. Havlíčkova 

Detailní náhled

foto PČR - ul. Bělehradská

foto PČR - ul. Bělehradská 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem