Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vloupání do objektu pracovních dílen, škoda přes 200 tisíc Kč

Náraz motorového vozidla do stromu, lehké zranění řidiče
Dne 31. 12. 2008 v 10,15 hodin na úseku mezi obcemi Horní Benešov a Milotice nad Opavou došlo k dopravní nehodě. Řidič vozidla Peugeot jedoucí ve směru od Horního Benešova na rovném úseku komunikace dostal na namrzlém povrchu smyk, nezvládl řízení a vyjel do levé poloviny komunikace. Zde následně přejel za okraj vozovky a přední částí narazil do stromu. Vozidlo po srážce zůstalo stát v silničním příkopu.
Při nehodě došlo k lehkému zranění řidiče - slabý otřes mozku a pohmožděniny těla. Muž byl následně převezen RZS k ošetření do nemocnice v Bruntále. Orientační dechová zkouška na alkohol byla u řidiče provedena s negativním výsledkem. Při nehodě došlo k poškození vozidla Peugeot v celkové výši 40 000 Kč.
 
Řidič, který způsobil dopravní nehodu z místa ujel, škoda přesáhla 100 tisíc Kč. 
V sobotu 3.1. 2009 okolo 16 hodiny dosud neznámý řidič osobního vozidla Škoda Felicia Combi předjížděl na rovném, ale nepřehledném úseku mezi Městem Albrechtice a obcí Linhartovy před sebou jedoucí vozidlo. Při  předjíždění přehlédl vozidlo VW Passat jedoucí v danou chvíli v protisměru. Řidič vozidla VW Passat se snažil zabránit čelnímu střetu a strhnul řízení vozidla vpravo. Vozidlo následně na namrzlé vozovce dostalo smyk a sjelo do pravého silničního příkopu. Zde se převrátilo na střechu. Ke střetu vozidel Felicia a Passat nedošlo.
Neznámý řidič vozidla Škoda Felicia combi nadále pokračoval ve směru své jízdy. Na místě přítomní svědci dopravní nehody potvrdili výpověď popisovaných událostí řidičem vozidla VW Passat. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění zúčastněných osob.
Na základě provedené dechové zkoušky bylo požití alkoholu u řidiče vozidla VW vyloučeno.
Důsledkem havárie vznikla na vozidle VW Passat celková škoda výši 150 000 Kč.
 
 
 
                                                                    
 
Krádež unimobuňky ze stadionu
Policisté OOP Rýmařov šetří krádež stavební unimobuňky. Dosud neznámý pachatel v době od 1.9.2008 do 19.12.2008 z  areálu zimního stadiónu v Rýmařově na ulici Žižkova odcizil unimobuňku, která byla majetkem sportovního klubu. Jednalo se o objekt o rozměrech 2,5 m x 5 m, výšky 3 m. Pachatel svým jednáním způsobil majiteli škodu ve výši 23 750 Kč.
 
 
Poškození skleněných výloh v prodejně potravin  
V době od 27.12.2008 do 29.12.2008 neznámý pachatel ve Městě Albrechticích na nám. Míru prohodil výlohou prodejny potravin dopravní značku. Došlo k rozbití dvojité skleněné výplně výlohy o rozměrech 150 x 150 cm, Poškozením výlohy vznikla majiteli – obchodní společnosti ze Šumperku škoda ve výši 15 000 Kč. K vniknutí pachatele do prostor prodejny nedošlo.
 
 
 
Pachatel si odnesl 100 litrů motorové nafty
V době od 28.12.2008 do ranních hodin dne 29.12.2008 dosud neznámý pachatel v obci Heřmanovice vnikl do neoploceného areálu místní firmy. Zde odstranil a odcizil na vstupních vratech dvou garáží visací zámky a následně se dostal do objektů. V první garáži odcizil z nezajištěné nádrže zaparkovaného traktoru 80 litrů motorové nafty. Z druhé garáže si opět odnesl z nádrže odstaveného traktoru 20 litrů motorové nafty a nabíječku akumulátorových baterií. Odcizením uvedených věcí pachatel způsobil škodu v celkové výši 8 190 Kč.
 
 
Vloupání do objektu dílen, odcizením věcí vznikla škoda přesahující částku 200 tisíc Kč.
V době od 30.12.2008 do 31.12.2008 dosud neznámý pachatel vnikl v Bruntále na ul. Tř. E. Beneše do objektu pracovní dílny místní firmy. Po odstranění visacího zámku na železných vratech se dostal do prostoru chodby, kde odstranil z mříže visací zámky a následně vnikl do skladu náležícího k dílně. Zde odcizil jednu benzínovou pilu, dva kusy elektrických topidel, několik kusu elektrického nářadí ( míchadla, pily, vrtačky atd. ), prodlužovačky, automatický nivelační přístroj, ruční nářadí a svářečky. Odcizením věcí vznikla majiteli škoda v celkové výši 286 900 Kč.
 
 
Muž slovně i fyzicky napadal své příbuzné, muži naměřeno přes 2 promile alkoholu, převoz do PASZ  
Ve středu 31.12.2008 kolem 22 hodiny v Rýmařově v rodinném domě 26 letý muž slovně napadal své příbuzné ( 46 letou a 70 letou ženu). Následně došlo k fyzickému napadení starší ženy. Muž jí udeřil jedenkrát pěstí do obličeje. Na základě oznámení přijela na místo policejní hlídka OOP Rýmařov. Přivolaná  RZS Rýmařov provedla ošetření napadené ženy. Muž byl i nadále velmi agresivní a nereagoval na výzvy policistů. Pro důvodnou obavu, že bude ve svém jednání pokračovat, byl zajištěn a převezen na odvodní oddělení P ČR v Rýmařově. Byla provedena orientační dechová zkouška s výslednou hodnotou 2,66 promile alkoholu v dechu. Na základě vyšetření a doporučení lékaře RZS byl muž převezen do PAZS v Opavě. 
 
 
                                                         
Dva pachatelé odcizili ženě kabelku
Dne 3.1.2009 okolo 14 hodiny dva dosud neznámí pachatelé na ulici Jaselské v Bruntále přistoupili k 75 leté ženě a snažili se jí vytrhnout z ruky kabelku. To se jim podařilo, když žena upadla na zem. V kabelce měla finanční hotovost ve výši 163 Kč a mobilní telefon v hodnotě 1 900 Kč. Poškozená neutrpěla jednáním pachatelů žádná zranění. Komisařem OOK SKPV Bruntál, byly zahájeny úkony v trestním řízení, pro podezření ze spáchání trestného činu loupeže. 
Na místo byl vyslán policejní psovod se služebním psem. Při širším ohledání okolí místa činu, byla nalezena věc - kabelka, ale tato nenáležela poškozené ženě.
 
 
Krádež střešního boxu i s uloženou lyžařskou výbavou 
V době od 3.1.2009 do 4.1.2009 v Malé Morávce u místního penzionu doposud neznámý pachatel odcizil ze střechy zaparkovaného vozidla ŠKODA OCTAVIA střešní box v hodnotě 10 000 Kč. Majitel měl zde uloženy tři páry lyží, vázání, snowboardy a sjezdové hole. Svým jednáním pachatel způsobil majiteli z Opavy škodu v celkové výši 27 000 Kč.
 
 
Poškození skleněných výloh v prodejně,  Bruntál
V době od 3.1.2009 do 4.1.2009 dosud neznámý pachatel na ulici Nádražní v Bruntále za použití dosud nezjištěného předmětu poškodil skleněnou výplň výlohy v přízemí budovy, kde se nachází prodejna s textilem a obuví. Poškozením vznikla škoda ve výši 8 000 Kč.
 
 
 
vrchní inspektor nprap. ing. Křištofová Ivana
 
 

vytisknout  e-mailem