Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vloupání do novostavby

KLADENSKO – Škoda byla vyčíslena na téměř sto tisíc. 

V pondělí 5. dubna 2021 přijal operační důstojník na tísňovou linku 158 oznámení, že během uplynulé noci došlo k vloupání do novostavby v obci Buštěhrad.

Neznámý pachatel se v době od 19:00 hod. dne 4. dubna 2021 do 11:10 hod. dne 5. dubna 2021 nejprve pokusil vypáčit francouzské dveře, což se mu nepodařilo. Následně do domu vnikl oknem u garáže, přičemž poškodil vnitřní omítku a zámek a zárubně u dveří vedoucích z garáže do domu. Z nemovitosti poté odnesl boiler, elektrické ruční nářadí /bourací kladivo, vrtačku, rotační laser, elektrickou flexu, elektrický hoblík, horkovzdušnou pistoli a přímočarou okružní pilu). Škoda byla celkem vyčíslena na 97.000,- Kč.

Případ je prošetřován jako přečin krádeže a přečin poškození cizí věci a pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Aby se podařilo zloděje vypátrat a následně zadržet, přivítali by policisté jakékoliv informace od svědků, kteří spatřili v okolí výše zmiňované novostavby v inkriminovanou dobu podezřelou osobu. Všechny důležité poznatky mohou občané sdělit osobně na Obvodní oddělení policie Kladno - Kročehlavy, nebo mohou kontaktovat vyšetřovatele případu na telefonním čísle 974 873 576. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158.

Děkujeme za spolupráci.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
7. dubna 2021

vytisknout  e-mailem