Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vloupání do několika neobydlených novostaveb v obci Postřižín

PRAHA VENKOV - VÝCHOD - Celková škoda na odcizených věcech se vyšplhala na 300 tisíc korun 

Koncem minulého týdne, konkrétně od večerních sedmi hodin 3. června do ranních hodin dne 4. června, došlo k vloupání do celkem šesti dosud neobydlených novostaveb v obci Postřižín na Praze VÝCHOD. 
Zatím neznámý pachatel vnikl na volně přístupný pozemek, zatím neobydlené novostavby, zde vypáčil okno a vnikl do rodinného domu, kde odcizil dvě vrtačky, dva průmyslové vysavače a řezačku na dlaždice. Následně pak řezačku a vysavače nechal ležet před domem a odnesl si "pouze" vrtačky. Dále se pachatel přesunul o několik domů vedle, kde stejným způsobem vnikl domu a zde odcizil elektrický šroubovák, úhlovou brusku a okružní pilu. Toto odcizené nářdí z domu odnesl a nechal ho ležet na jiném pozemku u novostavby v Postřižíně.
V dalším domě odcizil elektrocentrálu, průmyslový vysavač a sadu řezných kotoučů.Toto však pachateli ještě nestačilo a přesunul se i do dalšího neobydleného rodinného domu, kde odcizil aku vrtačku, příklepovou vrtačku, úhlovou brusku a kotouče. Z dalšího domu odcizil lustry, vypínače, bojler, vrtačky, zbíječku a žebřík. Právě zde způsobil nejvyšší škodu na vloupání a odcizených věcech a to celkem 132 tisíc korun. V posledním domě, do kterého se pachatel násilím vloupal, ho zřejmě nic nezaujalo, protože z tohoto domu nic neodcizil. 
Tímto jednáním způsobil dosud neznámý pachtel všem poškozeným celkovou škodu ve výši přes 300 tisíc korun.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
9. června 2021

vytisknout  e-mailem