Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vloupání do minibusu - aktualizace

Pátráme po totožnosti muže podezřelého z vloupání do minibusu Iveco v Praze 5. Poznáte ho? 

Policisté z místního oddělení Smíchov pátrají od začátku ledna po totožnosti muže, který má na svědomí vloupání do minibusu Iveco na odstavné parkovací ploše v Radlické ulici v Praze 5. Muž nezjištěným způsobem otevřel dveře dopravního prostředku a vlezl dovnitř. Následně z něj opakovaně vynášel osobní věci, které si nechali na svých sedačkách cestující. Nepohrdl však ani startovacími kabely, autolednicí či heverem. Věci si postupně připravil u nedalekého plotu. Odnést se mu je však již nepodařilo. Byl vyrušen řidičem, který šel po parkovišti. Tomu se pohyb muže nedaleko jeho autobusu nezdál, a tak si ho pro jistotu natočil na mobilní telefon.  V tu chvíli ještě netušil, kdo před ním stojí. O několik okamžiků později zjistil co se stalo, ale podezřelý mezitím zmizel. Celou událost tak oznámil na policejní služebně a policistům předal i pořízený záznam.

Pokud muže na záznamu poznáváte nebo máte informace, které by vedly k jeho ztotožnění či vypátrání, kontaktujte linku tísňového volání 158.

Případ, kde celková škoda přesáhla šedesát tisíc korun, je prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu krádež a poškození cizí věci, za což v případě odsouzení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Jan Rybanský - 10. února 2020

Aktualizace: Na základě medializace celého případu a osobní znalosti policistů, získali kolegové ze Smíchova informace k totožnosti osoby z videozáznamu. Shodou okolností byl ten samý muž zadržen hlídkou při další krádeži v průběhu úterý. Na základě těchto skutečností si případ převzali do své kompetence kriminalisté druhého policejního obvodu, kteří muži sdělili podezření pro trestný čin krádež. Navíc zjistili, že na podezřelého byl vydán Obvodním soudem pro Prahu 2 příkaz k zatčení, také pro majetkovou trestnou činnost. Sedmatřicetiletý muž bude řešen ve zkráceném přípravném řízení.

Děkujeme všem, kteří této pátrací relaci věnovali pozornost.

por. Mgr. Jan Rybanský - 13. února 2020

 

vytisknout  e-mailem