Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vloupání do kabiny nákladního automobilu

BEROUNSKO – Škoda byla vyčíslena na 10.000,- Kč. 

V době od 17:00 hodin dne 06. ledna 2021 do 08:45 hodin dne 08. ledna 2021 došlo v obci Hýskov v ulici Na Břasích k vloupání do kabiny nákladního vozidla zn. Iveco. Neznámý pachatel nejprve vnikl po překonání oplocení do areálu dopravní společnosti a ze zde zaparkovaného automobilu odcizil za užití násilí autorádio v hodnotě 1.500,- Kč. Poškozením zámku vozidla způsobil škodu 8.500,- Kč.

Případ je prošetřován jako přečin krádeže a jelikož se pachatel skutku dopustil za situace, v rámci které byl na území České republiky usnesením vlády České republiky č. 957 ze dne 30. září 2020 (publikováno ve Sbírce zákonů pod 391/2020 Sb.) v souladu s čl. 5 a 6 ústavního zákona č. 110/1998 Sb., o bezpečnosti České republiky, vyhlášen pro celé území České republiky nouzový stav z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu vysoce nakažlivého koronaviru SARS-CoV-2 způsobující nemoc COVID-19, tedy v době extrémně škodlivého stavu, v rámci kterého je potřeba směřovat veškeré lidské zdroje právě a toliko k odstranění tohoto extrémně škodlivého stavu, hrozí mu trest odnětí svobody na dva roky až osm let.

Aby se podařilo zloděje vypátrat a následně zadržet, přivítali by policisté jakékoliv informace od případných svědků, kteří spatřili v okolí výše uvedeného areálu firmy v inkriminovanou dobu podezřelé osoby. Všechny důležité poznatky mohou občané sdělit osobně na Obvodní oddělení policie Beroun, nebo mohou kontaktovat vyšetřovatele případu na telefonním čísle 974 872 700. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158.

Děkujeme za spolupráci.

nprap. Michaela Nováková 
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
11. ledna 2021

vytisknout  e-mailem