Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Vloupání do chat policisté objasnili

TŘEBÍČSKO: Muži byli obviněni ze spáchání dvou trestných činů 

Kriminalistům třebíčského územního odboru se ve spolupráci s policisty obvodního oddělení Jemnice podařilo objasnit čtyři případy vloupání do chat. Zahájili trestní stíhání dvou mužů ze Znojemska, obviněni byli ze spáchání dvou trestných činů. Jedná se o opakovaně soudně trestané recidivisty, kteří jsou v současné době oba v souvislosti s jinou trestnou činností ve věznici.

Objasnit trestnou činnost se policistům podařilo na základě precizního prověřování. Po shromáždění důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání dvou mužů ve věku šestapadesát a jednašedesát let. „Oba muži byli obviněni z přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody, spáchaných ve spolupachatelství,“ řekl npor. Mgr. Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Oba obvinění muži jsou recidivisté a mají za sebou i pobyt za mřížemi ve věznici, trest odnětí svobody si odpykávali i v zahraničí. Starší z mužů byl na konci loňského léta propuštěn z věznice v cizím státě a následně se v krátké době začal opět dopouštět spolu se svým příbuzným další trestné činnosti.  

Oba muži jsou obviněni z toho, že se v druhé polovině září v chatové oblasti v katastru Jemnice vloupali do čtyř rekreačních objektů. Jejich cílem se staly potraviny, alkohol i další věci, které bylo možné použít k jejich osobnímu využití. Poté muži lokalitu opustili. Kromě odcizených věcí způsobili majitelům chat škodu poničením dveří.

Další majetkové trestné činnosti se dopustili na území jiných okresů. Muži byli při jedné z krádeží přistiženi a oba putovali do věznice. Po starším z nich bylo totiž vyhlášeno celostátní pátrání, neboť na něho byl soudem vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Druhý muž byl mimo jiné ve zkušební době uloženého podmínečného trestu odnětí svobody, který mu končí až na konci letošního roku, a skončil ve vazební věznici.

Případ vloupání do chat na Jemnicku třebíčští kriminalisté dále vyšetřují.

„Za spáchanou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodal vedoucí třebíčských kriminalistů Milan Špaček.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

16. ledna 2020   

vytisknout  e-mailem