Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vloupání do bytu v Karlíně

Do jednoho bytu se vloupal, dalších sedm vstupních dveří páčením poškodil.  

Kriminalisté specializující se na majetkovou kriminalitu pátrají od letošních letních měsíců po osobě, která má na svědomí vloupání do jednoho z bytů v karlínské ulici Na Střelnici. Během dopoledních hodin neznámý muž vypáčil vstupní dveře bytu ve druhém patře, ten prohledal a odcizil peněženku s doklady a platebními kartami, dále asi sedm tisíc korun v hotovosti, klíče od kanceláří, tablet, notebook a mobilní telefon. Muž pak odešel na chodbu domu a postupně poškodil sedmery vchodové dveře dalších bytů, kam se chtěl s největší pravděpodobností vloupat. Nakonec se mu podařilo odcizit ze sklepních kójí ještě kolečkové brusle s chrániči a nářadí. Celkově se tak škoda vyšplhala k sedmdesáti tisícům korun.
 
V domě byly naštěstí nainstalované bezpečnostní kamery a ty zachytily neznámého muže, který nejprve ve večerních a poté v nočních hodinách, obcházel dům, prohlížel si vstupní dveře bytů a kriminalisté tak nevylučují, že by se mohlo jednat o muže podezřelého z vloupání. K jeho popisu: asi třicetiletý muž je hubené postavy, světlé pleti. Oblečený byl do šedých kalhot s černým opaskem a modrého trička. Kamery však navíc zachytily i podezřelou a neznámou ženu ve věku kolem dvacet let, která by podle kriminalistů mohla být spolupachatelkou hledaného muže. Žena byla oblečena do krátkých kalhot na zádech měla růžový batoh.
 
Jakékoliv informace k hledanému muži a ženě přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158 nebo kterékoli služebně Policie ČR. V případě dopadení a odsouzení muži hrozí za krádež, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a neoprávněného opatření platebního prostředku až tříleté vězení.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 13. 12. 2014
Odkazy do noveho okna

Žena II

Žena II 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem