Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vloupání do bytu - aktualizace

Kriminalisté hledají muže, kteří se vloupali do bytu. 

Kriminalisté třetího policejního obvodu pátrají po dvojici mužů, kteří se 22. března večer vloupali do bytu v Řehořově ulici na Žižkově. Následně si z něj odnesli elektroniku v hodnotě přes sto tisíc korun.

Muže při jejich počínání zachytila kamera a upozornila majitele bytu, který byl toho času v Americe, že právě probíhá vloupání. Majitel proto zkontaktoval svou známou, která byla v České republice a ta vloupání oznámila na tísňovou linku. Na místo ihned vyrazili policisté, ale vzhledem k tomu, že se muži v bytě zdrželi jen asi tři minuty, tak už je na místě nezastihli.

Vzhledem k tomu, že kamera zachytila podobu podezřelých, tak bychom nyní potřebovali zjistit jejich totožnost. Jestliže některého z nich poznáváte, kontaktujte linku 158.

Za trestný čin krádež a porušování domovní svobody hrozí pachateli v případě dopadení a odsouzení až pětiletý pobyt za mřížemi.

por. Bc. Jan Daněk – 1. 4. 2018

Aktualizace – Díky zveřejnění případu kriminalisté dostali konkrétní poznatek k totožnosti jednoho z mužů. Toho následně vyhlásili do pátrání a podařilo se ho dopadnout. Muž se pak u výslechu k vloupání do bytu přiznal a kriminalisté s ním zahájili trestní stíhání pro trestné činy krádež a porušování domovní svobody, za což hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Při výslechu dvaačtyřicetiletý muž nedokázal říci nic k tomu, kde skončila ukradená elektronika a ani kdo byl jeho spolupachatel.

Totožnost druhého muže tedy zatím neznáme, stále po něm pátráme a poznatky k němu přijmeme na linku 158.

por. Bc. Jan Daněk – 17. 5. 2018

vytisknout  e-mailem