Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vloupání do baru

NOVOJIČÍNSKO - události 

Bílovečtí policisté zahájili pátrání po dosud neznámém pachateli, který se v noci z pondělí na úterý vloupal do jednoho z barů v Bílovci. Po násilném vniknutí prohledal vnitřní prostory a z baru odcizil  alkohol různých značek, elektroniku a kasičku s finanční hotovostí. Majitel škodu, včetně poškození zařízení, předběžně odhadl na částku ve výši téměř 12 tisíc korun.


Neplacení výživného

Jednapadesátiletý muž z Litoměřic je podezřelý z přečinu zanedbání povinné výživy. Podle zjištění oderských policistů, dluží na výživném 44 tisíc korun. Muž od dubna roku 2017 do současné doby nepřispíval na výživu svých dětí, ačkoli mu tato povinnost vyplývala ze zákona a byla stanovena rozsudkem soudu. Oderští policisté v uplynulých dnech ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy.

Z neplacení výživného je podezřelá rovněž dvaapadesátiletá žena z Nového Jičína, která si rozsudkem soudu stanovenou povinnost neplní od března roku 2017 a výživné na svou dceru do současné doby nehradí. Dlužná částka by měla být v tomto případě 30 tisíc korun.

Trestní zákoník stanoví za přečin zanedbání povinné výživy trestní sazbu až jeden rok odnětí svobody.


Nový Jičín 16. února 2018

por. Mgr. Petr Směták
komisař oddělení tisku a prevence

vytisknout  e-mailem