Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Vloupání do aut

Prostějov - řidiči podceňují zabezpečení věcí ve vozidlech a doplácí na to 

Ve čtvrtek mezi 19.00 a 20.00 hodinou se vloupal dosud neznámý pachatel do osobního auta zaparkovaného před domem v obci Držovice na  ulici Smržická. Zloděj rozbil okno zadních dveří a z vozidla značky Audi A6 odcizil na sedadle odloženou peněženku s doklady.
Neopatrnému majiteli byla způsobena škoda za 6 tisíc korun.
K dalšímu vloupání do auta došlo ze středy na čtvrtek na parkovišti v obci Kelčice. Zloděj rozbil zadní okno a z kufru vozidla značky VW Caddy odcizil příklepovou vrtačku, s vrtáky, krimplovací kleště, sadu šroubováků a další nářadí. Přibral i 300 metrů koaxiálního kabelu.
Majitel škodu vyčíslil na 13 tisíc korun.

Za první dva měsíce se zloději na Prostějovsku vloupali do 22 vozidel. Řidiči by měli vždy před odchodem od auta zkontrolovat, zda ve vozidle neponechali žádné cenné věci nebo věci, které by mohly přilákat zloděje. Jedná se hlavně o tašky, mobilní telefony, peněženky, GPS navigace a držáky k nim. Nebezpečné je viditelně ponechávat i různá nářadí nebo věci, které se dají lehce zpeněžit. Zloděj často poškozením vozidla způsobí majiteli větší škodu než odcizením tašky s nákupem nebo pracovním oděvem.

por. Mgr. Marta Vlachová

vytisknout  e-mailem