Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vloupali se do restaurací, okrást měli i muže na cyklostezce

SOKOLOVSKO – Způsobili škodu kolem 270 000 korun. 

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyř mužů ze Sokolovska. Dva muži ve věku 29 a 30 let byli obviněni ze spáchání přečinů ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, krádeže, poškození cizí věci a výtržnictví. Dále byl 39letý muž obviněn ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci. Nejmladší, 27 letý muž, byl obviněn ze spáchání přečinu krádeže.
 
Tři obvinění muži ve věku 29, 30 a 39 let se měli během měsíce prosince a ledna vloupat do několika restauračních zařízení v Sokolově a jeho okolí. Ta měli nejprve prohledat a následně z nich odcizit například finanční hotovost, různý alkohol nebo limonády. Odcizit měli také několik sudů s nealkoholickými nápoji nebo basy piv. Odnést si měli i různé drobné občerstvení.

Stejní muži se měli vloupat i do počítačové prodejny a odcizit z ní různou elektroniku, kabely, náplně do tiskáren a další věci.
 
Devětadvacetiletý obviněný spolu s o rok starším obviněným měli na konci měsíce ledna ve večerních hodinách v Sokolově napadnout na cyklostezce muže. Nejprve na něj měli začít pokřikovat a když si jich muž nevšímal, měli jej obestoupit a fyzicky napadnout pěstmi. Při potyčce spadli na zem, kde napadání pokračovalo. Během toho měl napadenému vypadnout z kapsy mobilní telefon, který obvinění muži sebrali ze země a utekli. Muž poté musel vyhledat lékařské ošetření v nemocnici. Oba obvinění se tohoto jednání dopustili i přesto, že byli v posledních třech letech za přečin Výtržnictví odsouzeni.
 
Sedmadvacetiletý obviněný a devětadvacetiletý obviněný  mají na svědomí také  krádeže v obchodech, kterých se měli dopustit během měsíce prosince a ledna v Sokolově. Z obchodů měli během prodejní doby odcizit různé oblečení nebo elektroniku.
 
Celková škoda odcizením věcí a poškozením majetku při vloupání byla předběžně vyčíslena na částku kolem 270 000 korun.
 
Muži ve věku 27, 29 a 30 let byli v posledních třech letech za přečin Krádež odsouzeni nebo potrestáni Okresním soudem v Sokolově. Na dva z nich policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí do vazby, který jej akceptoval. Na 30letého muže soudce uvalil vazbu. Následně byl policisty eskortován do věznice.
 
Třem obviněným mužům hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na pět let. Nejmladšímu obviněnému hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.
 
nprap. Kateřina Krejčí
6. 2. 2019

vytisknout  e-mailem